'Vali kaçırıldı' denilince baltasıyla geldi!..

Bolu'da halkın, ’Demokrasi Nöbeti’ için Belediye Meydanı’nda toplanmaya başladığı sırada sosyal medyada Vali Aydın Baruş’un kaçırıldığı yönünde paylaşımlar yapıldı.

'Vali kaçırıldı' denilince baltasıyla geldi!..
Hürriyet'te yer alan habere göre Bolu  Valisi Aydın Baruş’un kaçırıldığı yönündeki sosyal medya haberleri kenti ayağa kaldırdı. 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi camilerden sela okundu, belediye hoparlöründen yapılan çağrı üzerine vatandaşlar kürek, sopa ve baltalarla Valilik binası önünde toplanırken, polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bu gelişmeler üzierine Valilik önünde çöp kamyonunun üzerinden halka konuşan Vali Buruş, sosyal medyadaki haberlerin asılsız olduğunu açıkladı.

Halkın, ’Demokrasi Nöbeti’ için Belediye Meydanı’nda toplanmaya başladığı sırada sosyal medyada Vali Aydın Baruş’un kaçırıldığı yönünde paylaşımlar yapıldı. Halk arasında Bolu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı’nda askerin darbe girişimi için hazırlık yaptığı dedikodusu hızla yayıldı.

Bunun üzerine belediye hoparlöründen, "Tüm Bolu halkının valilik önünde toplanması rica olunur" anonsları yapıldı. Ayrıca camilerde 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde olduğu gibi sela okunmaya başladı. Selanın ardından camilerden de halkın Valiliğe gitmesi istendi.

KÜREK VE BALTALARLA VALİLİĞE KOŞTULAR

Halk, panik içinde valiliğe koştu. Vatandaşların bazıları ellerinde kürek ve baltalarla valilik önüne geldi. Bu sırada valilik binasının çevresindeki yollar belediye araçlarıyla ulaşıma kapatıldı. Binanın etrafı araçlarla adeta çembere alınırken polisler de bina önünde otomatik silahlarla önlem aldı.

Valilik önünde 112 Acil Servis ambulansları da kapıları açılarak hazır bekletildi.

VALİ TWİTTER’DA YALANLADI

Bu arada Vali Aydın Baruş, twitter hesabından, "Kaçırıldığım yönünde sosyal medyada yer alan haberler tamamen asılsızdır. Bolu’da durum sakin. Valilik makamındayım ve tüm Bolu halkı burada. Bu yalan haberleri yayanlar milletimizin tepkisini ölçmek isteyen darbe sevicilerdir" yazarak görevinin başında olduğunu duyurdu. Hemen ardından da Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 2’nci Komando Tugay Komutan Vekili Albay Cahit Dirin, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Nuri Serkant Kara ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya ile birlikte Valilik’ten çıkıp bina önündeki çöp kamyonunun üzerine çıkarak halka hitap etti.

’DİMDİK AYAKTAYIZ’

15 Temmuz akşamından itibaren Bolu’nun ayakta olduğunu belirten Vali Baruş, şöyle konuştu:

"İlk akşamdan itibaren sizin verdiğiniz bu güç bizi dimdik ayakta tutuyor. Bu milletin idaresini silahla teslim almak isteyenler, milletin gücünü görünce atacakları hiç bir adımın başarıya ulaşamacağına kanaat getirdiler. Ama sosyal medyadan asılsız yayılan söylentilerle sizin heyecanınızı, birlik ve beraberlik aşkınızı ölçmek istiyorlar. İşte buyurun Bolu burada. Sizlerin iradesini esir almak isteyen gizli güç odakları askerimizin adını kirletmeye kalkışarak bu oyunu oynadılar. Ama çok şükür ki bu akşam tugayımız, emniyetimiz, jandarmamızla hep birlikte buradayız. Sizler bizim arkamızda olduğunuz sürece bu ülkeye hiç bir güç zarar veremeyecektir. Biz gece gündüz burada dimdik ayaktayız. Ben 15 Temmuz akşamından bu yana Valiliğin ışıklarını söndürmedim. Millet nöbette ben de nöbetteyim. Bu asılsız söylentileri yayanlar tespit edildi. Bunlar hakkında derhal işlem başlatılıyor. Ama bu söylentileri yayanlar sizin gözlerinizdeki millet, vatan aşkını gördüler. İstedikleri cevabı fazlasıyla aldılar."

Vali Baruş’un konuşmasının ardından valilik önündeki kalabalık dağılırken, güvenlik önlemleri de azaltıldı.