Varislere iyi gelecek 8 ipucu!

Sıcak havalarda varislere iyi gelecek 8 ipucu...

Varislere iyi gelecek 8 ipucu!
Akşam'ın haberine göre işte sıcak havalarda varislere iyi gelecek 8 ipucu...

Serin kalın: Aşırı sıcak, bacaklarınızdaki venleri genişletir; ağrıya yol açar. Zonklama ve hassasiyeti daha da kötüleştirir. Olabildiğince, gözenekli kumaşlardan yapılmış, bol veya rahat kıyafetler giyip vücudunuzu serin tutun.

Susuz kalmayın: Gün içinde çok fazla su veya sıvı tüketerek hem vücudunuzu daha serin tutacak hem de dolaşımınıza katkıda bulunacaksınız. Hareketsiz kalmayın: Yüzme ve yürüme gibi aşırı zorlayıcı olmayan egzersizler, düzenli yapıldığında, baldır kaslarınızı çalıştıracak ve bacaktaki dolaşımı iyileştirecektir.

Topuklulardan uzak durun: Baldır kaslarının iyi çalışması, bacaklardaki kirli kanın temizlenmek üzere akciğerlere doğru taşınmasını sağlar. Yüksek topuklu ayakkabılar ise, bu kasları hareketsiz kılar. Olabildiğince düz ve ortopedik ayakkabılar giymeye çalışın.

Basınçlı çoraplar giyin: Bu çoraplar varis çoraplarından farklıdır. Bacağın havalanmasını engellemez. Ayak bileğindeki fazla basıncın, yukarı doğru çıktıkça azalacak biçimde üretilmeleri sayesinde ‘kademeli basınç’ özelliği taşımakta. Bu da bacağımıza, aşağıdan yukarı doğru bir masaj etkisi yaratmakta.

Yanmak yerine suni bronzlaştırıcı: Güneş altında yatmayın. Bronz bir bacağa sahip olayım derken, sorununuzu kötüleştireceğinizi unutmayın.

Bacaklarınızı yüksekte tutun: Oturduğunuzda, yerçekiminin varisler üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek için, bacaklarınızın altına bir yükseklik koyun.

Gıdaya dikkat: Tuz tüketimini azaltıp fazla kilolarınızdan kurtulmanız, bacaklarınızın üzerine binen ağırlığın hafiflemesini sağlar.