Vatan Şaşmaz'ın görüntülerini sızdıran polise 7 yıl hapis istemi

İstanbul Beşiktaş’ta bir otel odasında eski manken Filiz Aker tarafından öldürülen Vatan Şaşmaz’ın cansız bedeninin görüntüsünü çeken polis memuru hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Vatan Şaşmaz'ın görüntülerini sızdıran polise 7 yıl hapis istemi
Hürriyet'ten Damla Güler'in haberine göre görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Görüntüyü çektiği tespit edilen polis memuru F.K., videoyu gönderdiği eşi S.K., S.K.’nın erkek kardeşi Y.Y. ile Y.Y.’nin kız arkadaşı Didem Ç. gözaltına alındı ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Polis memuru F.K., savcılığa verdiği ifadede eşinin mesaide olduğuna inanmaması üzerine video çekerek işte olduğunu kanıtlamak istediğini söyledi. Ancak F.K. hakkında başlatılan idari soruşturma kapsamında meslekten ihraç edildi.

POLİS MEMURUNA 7 YIL, EŞİNE 3 YIL HAPİS İSTEMİ

Hakkındaki adli soruşturma da geçtiğimiz günlerde tamamlanan F.K.’nın, “soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek”, “ses veya görüntülerin kayda alınması” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Hazırlanan iddianamede polis memurunun eşi S.K., kayınbiraderi Y.Y. ve Didem Ç. hakkında ise “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

HABERİN TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...