Ve ders zili çalıyor!..

Okullar bugün açılıyor. 18 milyona yakın öğrenci ders başı yapacak. Bu yıl öğrencileri yenilikler de bekliyor. Bir, beş ve dokuzuncu sınıflar yenilenen müfredatla okuyacak.

Ve ders zili çalıyor!..
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre 18 milyona yakın öğrenci bugün okula başlıyor. Bir, beş ve dokuzuncu sınıflar yenilenen müfredatla okuyacaklar. Ayırca pilot olarak seçilen 620 okulda 5. sınıf, yabancı dil hazırlık sınıf olarak okutulacak.

Yaz tatilinin ardından 17 milyonun üzerinde öğrenci ve yaklaşık 1 milyon öğretmen, yeni eğitim-öğretim yılına bugün çalacak ilk ders ziliyle başlayacak. Yeni eğitim-öğretim yılının birinci kanaat dönemi 19 Ocak 2018’de bitecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak-2 Şubat tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi günü başlayacak ve 8 Haziran 2018’de tamamlanacak.

KAYITLAR 18 EYLÜL'DE

Milli Eğitim Bakanlığınca öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarının birinci dönem öğrenci başvuruları, 18-24 Eylül 2017’de, ikinci dönem başvuruları 7-18 Şubat 2018’de, üçüncü dönem başvuruları ise 18-24 Haziran 2018’de alınacak. Birinci dönem kursları, 2 Ekim 2017’de, ikinci dönem kursları 3 Mart 2018’de, yaz kursları da 2 Temmuz 2018’de başlayacak.

Yıldırım ilk ders zilini Urfa’da çalacak

Başbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı açılış töreni için Şanlıurfa’ya gidecek. Karaköprü ilçesindeki Hacı Abdurrahman Özdemir Orta Okulunda yeni eğitim zilini çalacak Başbakan Yıldırım, geçen yıl eğitim ve öğretim yılını Erzincan’da açmıştı.

YENİ MÜFREDAT HAZIR

Bu yıl 1, 5 ve 9. sınıflara başlayacak öğrenciler, güncellenen müfredatla eğitim alacak. Yenilenen din dersi programı ise hazırlıklar tamamlanmadığı için bu yıl okutulmayacak. Zorunlu okul öncesi eğitim pilot okullarda bu yıl uygulanmaya başlanacak. Yine 81 ilde belirlenen 620 okulda bu yıl 5. Sınıf yabancı dil hazırlık sınıf olacak. Her iki uygulama da hazırlıklar bitirildiğinde tüm okullarda geçerli olacak. Bakanlık kararıyla özel öğretim kursları artık sadece tek bir dersten eğitim verebilecek.

DERS SAATİNE VALİLİKLER KARAR VERDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin gün doğmadan yola çıkmalarının önlenmesi için valiliklere genelge göndermişti. Her ilde eğitimin sabah kaçta başlayacağına valilik karar verdi. Yeni eğitim yılı başlamadan önce en çok tartışılan konulardan biri de öğrenci servislerinin güvenliği oldu. Alınması gereken yeni önlemleri belirlemek, gerekli yasal değişiklikleri yapabilmek için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme, İçişleri ve Milli Eğitim bakanlıkları ortak çalışıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni eğitim-öğretim yılı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlaması nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim, okuyan, araştıran, geleceğe dair hedefleri ve iddiaları olan bir nesle sahip olmanın yegane yoludur. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsur da yine eğitimdir. Bu anlayışla son 15 yıldır eğitim konusunu adalet, emniyet, sağlıkla beraber ana öncelliklerimizden biri yaptık. Bütçede aslan payını daima eğitime vererek, tüm çocuklarımızın ücretsiz, kaliteli ve modern bir eğitime sahip olması için önemli reformlar gerçekleştirdik. Ücretsiz ders kitaplarından yeni dersliklere, müfredat güncellemelerinden öğretmen atamalarına kadar hemen her alanda daha önce hayal dahi edilemeyen adımları attık. İnşallah önümüzdeki dönemde de günün ihtiyaçlarına, milletimizden gelen taleplere ve ülkemizin önceliklerine göre eğitim reformlarımızı sürdüreceğiz. Devlet olarak bu süreçte ana gayemiz, milli ve manevi değerleriyle barışık, ülkesini seven, nitelikli, özgür, evrensel ile yereli mezcetmiş başarılı nesiller yetiştirmek olacaktır. Zira 15 Temmuz darbe girişimi, eğitim konusunda yaşanan boşluk ve ihmallerin ülkemiz için ne tür felaketlere sebep olabileceğini çok acı bir şekilde göstermiştir. Bir taraftan 40 yıldır toplumumuzun kılcal damarlarına sızan bu şer şebekesinin bünyemize verdiği hasarı tamir ediyor, diğer taraftan da benzer acıları bir daha yaşamamak için gerekli önlemleri hayata geçiriyoruz. İnşallah milletimizin desteği, öğretmen ve idarecilerimizin fedakar çalışmalarıyla bu zorlu sürecin de üstesinden geleceğimize inanıyorum. Bu düşüncelerle, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılının ilk kez okul heyecanı yaşayan yavrularımız başta olmak üzere tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, ailelerimiz ve eğitim camiamız için hayırlara vesile olmasını diliyor, bütün vatandaşlarıma en kalbi selamlarımı sunuyorum."