Vefatının 75. yılında Mısır da Âkif'i unutmadı

Milli şair Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 75. yıldönümünde, dün yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen törenlerle anıldı.

Vefatının 75. yılında Mısır da Âkif'i unutmadı

Ersoy için en anlamlı törenlerden biri 12 yıl yaşadığı Mısır'daydı. 'Mehmet Âkif Ersoy'u an(la)mak' konulu etkinliğe Türkoloji bölümünde okuyan öğrenciler ve çok sayıda öğretim görevlisi katıldı.

Mısır Uluslararası Selahattin Türk Okulu tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan akademisyenler, Âkif'in bir vatan ve İslam şairi, aynı zamanda mütefekkir olduğunu söyledi. Milli Şair'in şiirlerinde İslam ümmetinin içinde bulunduğu durum karşısındaki üzüntüsünü haykırdığını belirtti.

Ersoy için bir başka tören Edirnekapı Mezarlığı'ndaki kabri başındaydı. Merhum şair için Burdur'dan getirilen toprak kabrine döküldü. İstiklâl Marşı'nın yazıldığı Ankara'daki Taceddin Dergâhı'ndaki tören ise gergin geçti. Türkiye Yazarlar Birliği Mehmet Âkif Araştırma Merkezi Başkanı Mehmet Doğan, 32 yıldan bu yana ev sahibi oldukları anma törenlerine bu yıl 'davetli' olarak katılmalarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı eleştirdi. Bakan Ertuğrul Günay da bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı Doğan'a teşekkür ederek, "Şiir okumakla, tören düzenlemekle Âkif sevilmez." dedi.