VERGİ CEZASINA KARŞILIK TEMİNAT İSTENİYOR!

15 gün içerisinde şirketin 4.8 milyar lira teminat göstermesi gerekiyor...

VERGİ CEZASINA KARŞILIK TEMİNAT İSTENİYOR!

Doğan Yayın Holding A.Ş, bağlı ortaklıklara ilişkin vergi aslı ve vergi cezaları ile bunlara ilişkin hesaplanan gecikme faizi tutarı için toplam 4 milyar 823 milyon 825 bin 987,33 lira tutarında teminatın 15 gün içinde gösterilmesinin talep edildiğini duyurdu.

Doğan Yayın Holding’in, Koordinatör Murat Doğu ve Yönetim Kurulu Üyesi Soner Gedik imzalarıyla, bazı bağlı ortaklıklardan teminat istenmesine dair Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, daha önce kamuya açıkladıkları 2005, 2006 ve 2007 hesap dönemlerine ait vergi inceleme raporları ile ilgili olarak doğrudan bağlı ortaklık olan Doğan TV Holding A.Ş. ile dolaylı bağlı ortaklıklar D Yapım Reklamcılık ve Dağıtım A.Ş, Doğan Prodüksiyon Hizmetleri A.Ş. ve Alp Görsel İletişim Hizmetleri A.Ş’den yine daha önce kamuya açıklanan vergi aslı ve vergi cezaları ile mevcut durum itibariyle bunlara ilişkin olarak hesaplanan gecikme faizi tutarı için birlikte toplam 4 milyar 823 milyon 825 bin 987,33 lira tutarındaki teminatın 15 gün içinde gösterilmesinin ilgili vergi daireleri tarafından talep edildiği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu teminat istemi ve devamındaki işlemler hakkında gerekli tüm yasal yollara müracaat edileceği bildirildi.

HABERTÜRK