Vitaminler cildimizi güzelleştirir mi?

Cildimiz de vitamine ihtiyaç duyar. Kozmetikte vitamin kullanımı gün geçtikçe artıyor.

Vitaminler cildimizi güzelleştirir mi?
Akşam'da yer alan habere göre vitaminlerin cilt üzerindeki yenileme, düzeltme ve koruma etkileri gözlemlendikçe kozmetik firmaları bu konudaki ürünleri geliştiriyor. Cildimizin neden vitaminlere ihtiyacı olduğunu ve hangi vitaminlerin cildi nasıl etkilediğini genel olarak biliyoruz ancak hangi vitamin hangi sorunun giderilmesinde daha etkili olduğunu bilmiyoruz.

KREMLERDEN DAHA MI ETKİLİ?

Cildin ihtiyacı olan vitaminlerin ağızdan alınması yerine, kozmetik ürünler yoluyla cilde verilmesi etkinliği ve faydasını arttırıyor. Sindirim yoluyla alınan vitaminler ancak %20 si kadarı cilt hücreleri tarafından emiliyor. Bu nedenle kozmetik amaçlı vitamin kullanımlarında vitaminler krem yardımı ile cilde direk olarak verilmesi tercih ediliyor. Vitaminler cilt yüzeyine yerleşerek, özellikle serbest radikallere karşı da cildi koruduğu, enerji verdiği, yaraların iyileşmesine katkı sağladığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği unutulmamalıdır.Vitaminlerin cilt üzerindeki etkileri birbirlerinden farklılık gösterir ve bu farklılıkları şöyle kısaca açıklayalım: A Vitamini yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Özellikle kuru, yıpranmış, çatlamış ve olgun ciltler için gereklidir. Kırışıklara karşı E vitamini cilde nem sağlar, elastin ve kollegen liflerin direncini arttırır, cildi zararlı güneş ışınlarından korur, yıpranmış ciltleri onarır. Cildin nem tutma kabiliyetini yükselterek cilde yumuşaklık sağlar. B, F  ve K vitaminleri de kozmetikte kullanılmakla beraber A, E ve C vitaminleri kadar yaygın değildir.
Konular Kadın / Bakım