Vücut için en etkilisi: Gül suyu

Yıllar boyunca pek çok amaç için kullanılan gül suyunun faydaları oldukça fazla…

Vücut için en etkilisi: Gül suyu
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Cilt temizliği için durulama ardından tonik yerine sıkça kullanılan doğal gül suyu, yaralara, sıcak ve soğuk çatlamış el, ayak, dudak ve cilt içinde etkili olabiliyor. Gül bitkisinin tedavi edici doğal yapısından dolayı antiseptik ve yatıştırıcı özellikleri de vardır. Bu nedenle cilt ve saç bakım ürünlerinde rahatlıkla kullanılır. Güzel kokusuyla en eski kişisel bakım ürünlerinden biri olan gülsuyu, antik zamanlardan günümüze çeşitli cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Gül suyu yağı ve gül suyu, hafif bir doğal esans olarak kullanılabileceği gibi, cildi tahriş eden çeşitli cilt hastalıklarının belirtilerini hafifletmek, kızarıklığı ve kaşıntıyı almak, cildi nemlendirmek için de idealdir.

FAYDALI NEMLENDİRİCİ

Cilt kızarıklığına karşı:
Sivilceye yatkın bir cildiniz varsa cilt temizliğinde gül suyu kullanmak, hem sivilceye neden olan bakterilerin çoğalmasının önlenmesine hem de var olan sivilcelerin hızlı geçmesine yardımcı olabilir.

Cildi nemlendirmek için: Cilt kuruluğuna karşı kullanabileceğiniz gülsuyunu duştan sonra tüm vücudunuza sürebilirsiniz. Gülsuyunun cilde faydalarından tam yararlanmak için yüzde 100 ve doğal gülsuyu kullanmalısınız.

Cildi temizlemek için: Cilt gözeneklerinde biriken kir ve yağ, cilt yüzeyinde bulunan bakterilerin çoğalmasına zemin hazırlayabilir ve bunun sonucu olarak sivilceler oluşabilir.

Akneler için

2 çay kaşığı gül suyuyla 2 çay kaşığı limon suyunu karıştırın. Bu karışımı cildinize uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ardından suyla durulayın ve temiz bir havlu ile nazikçe kurulayın. Haftada 2 kez tekrarlayın.

Kuru ciltler için

4-5 adet bademi toz haline gelinceye kadar öğütün. Ardından üzerine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyin ve pürüzsüz bir karışım haline getirin. Eğer dilerseniz 1/2 çay kaşığı bal ilave edin. Elde ettiğiniz karışımı temiz yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra suyla durulayın ve temiz bir havluyla nazikçe kurulayın.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım