WhatsApp Gold tehlikesi devam ediyor!

WhatsApp’ın özel bir sürümü olarak lanse edilen dolandırıcılık mesajı WhatsApp Gold yeniden hortladı. Bilgisayar korsanlarının verilerinizi ele geçirmek için kullandığı yöntem 3 yıl önce piyasaya sunulmuştu.

WhatsApp Gold tehlikesi devam ediyor!
Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre WhatsApp kullanıcılarını etkileyen WhatsApp Gold tehdidi yeniden gündeme geldi. İlk olarak 2016 yılında ortaya çıkan ve geçtiğimiz yıllarda sürekli hortlayan bu tehdit son bir aydır yine insanları mağdur etmeye başladı.

Olay kullanıcıların WhatsApp Gold daveti almasıyla başlıyor. Mesaj içeriğinde WhatsApp Gold özel bir WhatsApp sürümü ve kullanıcılara, tek seferde 100 resim gönderme ya da kendi kendini yok eden messajlar yollama imkanı sağlıyor. Ancak işin aslı böyle bir WhatsApp sürümü hiçbir zaman yayınlanmadı.

Gelen mesajdaki bağlantıya tıkladığınız anda virüslerle dolu bir web sitesine yönlendiriliyorsunuz. Akıllı telefonunuz veya bu siteye giriş yaptığınız cihazınız bilgisayar korsanlarının eline geçiyor. Bundan sonrasını az çok tahmin ediyorsunuzdur.

Eğer size de WhatsApp Gold’a yükseltme hakkında bir mesaj gelirse kesinlikle bu bağlantıya tıklamamanızı ve mesajı silmenizi öneriyoruz.