WhatsApp’a dosya gönderme özelliği geldi

Dünya çapında en yaygın kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'a 3 yeni özellik geldi.

WhatsApp’a dosya gönderme özelliği geldi
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Android beta sürümü için dağıtılan güncellemeyle birlikte WhatsApp'a dosya gönderme ve çoklu fotoğrafları albümleme özelliği geldi. Ayrıca arama ekranında da değişiklik yapıldı.

Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni özellikler eklendi. Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız haberde, WhatsApp’a her türden dosya gönderme özelliğinin geleceğinin müjdesini vermiştik. WhatsApp’ın Android beta sürümünü kullananlar için bu özellik aktif edildi.

Google Play’de WhatsApp’ın beta sürümüne geçiş yapanlar için dün akşam saatlerinde bir güncelleme yayınlandı. Bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar 3 yeni özelliğe kavuştu. Bu yeniliklerden en dikkat çekeni, hiç şüphesiz dosya gönderebilme özelliği oldu.

WhatsApp’a dosya gönderme özelliği geldi

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de gördüğümüz üzere kullanıcılar artık PDF, DOCX, XLSX ve benzeri uzantıdaki dosyaları karşı tarafla paylaşabilecek. Bu özellikle birlikte belge alışverişi yapmak için alternatif yöntemler kullanmaya gerek kalmayacak.

Fakat bu özellik şimdilik Android kullanıcıları için test ediliyor. iOS platformunda (iPhone ve iPad) ise henüz bu yönde bir adım yok.

WhatsApp’a dosya gönderme özelliği geldi - Resim : 2

Yeniliklerden bir tanesi de, çoklu gönderilen fotoğrafların albüm halinde gönderilmesi. Örneğin eski sürümde peş peşe gelen fotoğrafların her biri ayrı ileti olarak görünüyordu. Yeni sürümle birlikte, yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere dörtlü kutucuk görülüyor. Üzerine tıklandığında ise fotoğrafların büyük hali görüntüleniyor.

Gel gelelim bu özellik iOS kullanıcılarını geçtiğimiz haftalarda sunulmuştu. Fakat henüz Android’e gelmiş değil. Özelliğin beta sürümünde görünüyor olması, ilerleyen güncellemelerde tüm Android kullanıcıları için de sunulacağını gösteriyor.

WhatsApp’a son güncellemeyle birlikte gelen 3. özellik ise arama ekranında yapılan değişiklik oldu. Cevaplamak için yana kaydırmak yerine artık yukarı çekmek gerekiyor.