WhatsApp’a "yeşil tik" geliyor!

Günlük aktif kullanıcı sayısının 1 milyarı aştığı açıklanan WhatsApp'a 'yeşil tik' özelliği geliyor. Henüz beta sürümünde test edilen bu yeni özellik sayesinde gelen mesajların spam içerikli olup olmadığı kolaylıkla ayırt edilebilecek.

WhatsApp’a "yeşil tik" geliyor!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamasına geçtiğimiz yıl getirilen mavi tiközelliğini hemen herkes biliyor. Karşı tarafa gönderilen bir mesaj önce tek tik, karşı tarafa iletilince çift tik, mesaj okunduktan sonra ise mavi tike dönüşüyor.

WhatsApp’ın geliştiriciler için yayınladığı beta sürümünün 2.17.234 numaralı güncellemesinde yepyeni bir özellik daha gün yüzüne çıktı: Yeşil tik. Fakat bu özelliğin mavi tikle uzaktan yakından alakası yok.

WhatsApp’a "yeşil tik" geliyor!

Yukarıdaki ekran görüntüsünde de görüldüğü üzere, yeşil tik aslında kurumsal hesaplara özel olarak geliştiriliyor fakat bu gelişme her kullanıcıyı yakından ilgilendirecek. Zira WhatsApp’ta kurumsal isimlere onaylı hesap verilmesi, spam içeriklerinde ayırt edilmesinde önemli rol oynuyor.

Yeşil tike sahip onaylı hesaplardan gelen mesajların böylece sahte veya spam içerikli olmadığı kolay bir şekilde anlaşılmış olacak.

Söz konusu yeşil tik özelliğinin yakın zamanda yayınlanacak güncellemeyle iOS, Android ve Windows Phone platformlarına gelmesi bekleniyor.