Woody Allen Malatya’da gala yapacak

Malatya Valiliği tarafından bu yıl ilk kez 26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali, önceki gün Point Hotel Barbaros’ta yapılan bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Woody Allen Malatya’da gala yapacak

Festival Yönetmeni Ali Çalışır, 100’e aşkın film ve 300’e yakın konuğun Malatya’ya geleceğini belirterek bunlardan birinin de ünlü yönetmen Woody Allen olduğunu söyledi. Festivalin “Sabah Panoraması: Dünya Sinemalarından” bölümünde Allen’ın son filmi ‘Uzun Boylu Esmer’in (You Will Meet a Tall Dark Stranger) galası yapılacak ve ünlü yönetmen de bu galaya katılacak.

Ödül ‘Kristal Kayısı’

Malatya Valisi ve Festival Onursal Başkanı Doç. Dr. Ulvi Saran’ın ev sahipliği yaptığıtoplantıda Festival Yönetmeni Ali Çalışır, Festival Danışma Kurulu Üyeleri Ali Sönmez, oyuncu İzzet Günay, yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Nehir Erdoğan; festival program danışmanları Serkan Çakarer ve Deniz Ölmez katıldı. Festival Yönetmeni Çalışır, en ucuz festival biletlerinin de yine bu festivalde olacağını söyledi. Gecede festivalin ödülü olan ‘Kristal Kayısı’ da tanıtıldı.

Yunan gruptan dans gösterisi

ATİNA Ulusal Dans Tiyatrosu Dora Stratou, Sarıyer Belediyesi’nin ev sahipliğinde Türkiye ile Yunanistan kültürel ortak mirasını canlandırmak ve iki ülke arasındaki barışa katkı sunmak için dans ve müzik gösterisi sergileyecek. Bugün saat 20.30’da Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde.

Karikatür Oscarları sergileniyor

73 ülkeden, farklı kültürel ve siyasi düşünceye sahip 865 sanatçının 2 bin 561 karikatürle katıldığı 27’nci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ilk üçe giren ve başarı ödülü alan eserler Galeri Işık Teşvikiye’de sergileniyor.

Seyit Erçiçek