Yağlardan kurtulmanın en kestirme yolu

"...Enerji ile yağ dokusu eritilmekte, çok daha kolay ve düzenli bir şekilde alınmakta..."

Yağlardan kurtulmanın en kestirme yolu
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Yaz ayları yaklaşıyor; içimizde hem yaklaşan tatil hayallerinin heyecanı hem de ince kıyafetler ve mayoyla bedenimizin istediğimiz gibi gözükmeyeceğini bilmenin telaşı var. Hedef güzel bir beden ve ince bacaklar. Bu hedef için sonbahar ve kış çalışmadık, bunun içinde yığınla bahanemiz var ancak bu durumu değiştirmiyor. Yaz yaklaşıyor ve gitmesi gereken yağlar var.

LİPOSUCTİON NEDİR?

Vakumla yağ emmek diğer adıyla liposuction kanül denilen ince borular ile vücudun çeşitli bölgelerinden yağ alınmasını ve bölgesel incelmeyi sağlar. Anestezi gerektiren bu işlem aslında bir ameliyat. İşlem sonrasında morluk ve şişlik görülebiliyor ancak kişi bir gün içerisinde çalışma hayatına dönebiliyor. Yağ hücrelerini azaltan liposuction sonrasında incelme haftalar içerisinde başlıyor ve 6 aya kadar devam ediyor. İlk ay içerisinde korse kullanımı iyileşmeyi hızlandırıyor.Teknoloji sayesinde son yıllarda yağ alma işlemlerinde büyük değişiklikler meydana geldi.

Enerji ile yağ dokusu eritilmekte, çok daha kolay ve düzenli bir şekilde alınmakta. Enerji bazlı liposuction işlemlerinden bahsederken iki ana yöntem, ultrason ve lazer enerjileri akla gelir. Günümüzde teknolojik liposuction ile elde ettiğimiz sonucların kalitesini belirgin olarak arttırmıştır. Laze rile yapılan yağ alma işlemleri derinin sıkılaşmasını da sağlar. Temel olarak vücudun hemen her bölgesine uygulanabilen liposuction kadınlarda en sık karın, kalça, uyluklar ve dizlere; erkeklerde ise bel, karın ve meme bölgelerine uygulanmaktadır. Ayak bilekleri de son yıllarda ince ayak bilekleri isteyen kadınların tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir. Liposuction tek başına başarılı olamaz ameliyatlardan sonra egzersiz ve dengeli beslenme çok önemlidir.

AMELİYATTAN KORKANLARA

Her ne kadar yağlardan kurtulmanın en kestirme yolu liposuction olsa da pek çoğumuz ameliyattan korkarak başka arayışlara giriyoruz. Çok metod var ama acaba hangisi işe yarıyor? Bilimsel veriler ışığında baktığımızda soğuk lipoliz bir adım öne çıkıyor.Yağ dokusunun soğutularak hücresel bazda tahrip edilmesini sağlayan bu yöntemdebir kaç uygulama ile incelme elde etmek mümkün.

Uygulamayı takiben İncelme bir ay içerisinde başlar ve aylar içerisinde giderek belirginleşir.

İstenilen incelme miktarına göre de uygulama sayısı arttırılır. Öğle arasına sıkıştırabileceğiniz bu uygulama ameliyattan korkanlar için bire bir. Ağrısız ve risk almadan bölgesel incelmenin yolu soğuktan geçiyor.  Ameliyatlı veya ameliyatsız incelmek isteyenlerin elini hızlı tutması lazım; aksi takdirde bu yaz periyodu içinde gecikmiş olacaklar. Hangi yöntem tercih edilirse edilsin sonucu görmeye başlamak için en azından 3-4 haftaya ihtiyaç var.

BİRAZ DA HAREKET

Düzgün, ince bir beden ve şekilli, estetik bir bacak spor ve egzersiz olmadan çok da olası değil. Ne yapalım diye sorarsanız en doğru egzersiz türleri yürüyüş, koşu, ve yüzmedir. Pilates gibi esneme ağırlıklı uygulamalar ise gerek duruşunuzda gerekse bacak şeklinizde önemli katkılar verecektir.

Haftalık düzenli yapılacak sporla hedefe bir adım daha atmanız mümkün.Bedene saygı ve onu koruyup kollama vücut şekillendirilmesinde ana kuraldır.

Bedenimizi sevip, onun için özenli ve sağlıklı yaşam çabamız halen elimizdeki en etkin yöntemdir.

(PROF. DR. REHA YAVUZER / AKŞAM GAZETESİ)
Konular Kadın / Bakım