Yağmur Tanrısevsin: "Kendimi çok eleştiririm"

Ekranların genç oyuncusu Yağmur Tanrısevsin, ‘Tam gaz komedi’ sloganıyla yola çıkan ‘Yok Artık 2’ filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıktı...

Yağmur Tanrısevsin: "Kendimi çok eleştiririm"
Yağmur Tanrısevsin'in Akşam'da yayınlanan röportajı...

-’Yok Artık’ filminin kadrosuna nasıl dahil oldunuz?


İlk filmi çok beğenerek izlemiştim. Diğer komedi filmlerine göre farklı bir senaryo kurgusu vardı. Ben de teklifi duyunca çok heyecanlandım. Ekip de şahane olunca çok düşünmeme gerek kalmadı.

- Senaryoda sizi cezbeden ne oldu?

Öncelikle ilk filmde de severek izlediğim çok kaliteli bir oyuncu kadrosu vardı. İkinci filmde de böyle geniş ve kaliteli bir ekiple çalışma imkanı bulmak benim için şanstı. Senaryoda beni en çok diyaloglar ve karakterler cezbetti. Kahkahalarla okudum senaryoyu…

OYUNCULUK UZUN BİR SÜREÇ

- Çekimler nasıl geçti? Zorlandığınız bir sahne oldu mu?


Zafer Algöz ile karşılıklı oynamak keyifliydi. Çünkü sete girdiği andan itibaren yaydığı pozitif enerji ve canlandırdığı tiplemeyle bizi çok güldürdü. Tek zorluğu bu olabilir (gülüyor).

- Sizce insanlar bu filmi neden izlemeli? Çünkü bildiğimiz komedi filmlerinden çok farklı bir kurgusu var. İki oyuncu üzerine kurulmuş bir film değil. Bu filme gelen herkes sevdiği beğendiği birçok oyuncuyu bir arada izleme imkanı bulacak. Hem skeç hem de genel bir  kurguya sahip bir hikaye.

- Kariyerinizde zirve yaptığınızı düşündüğünüz proje hangisi oldu?

Kariyerimde henüz zirveye ulaştığımı düşünmüyorum. Oyunculuk uzun ve sonu olmayan bir süreç... Ben de bu süreçte sürekli kendimi geliştirmek için elimden geleni yapıyorum.

ÇEKİM SONRASI ROLÜM BİTİYOR           

- Bugüne kadar hep farklı karakterlerle izleyici karşısına çıktınız. Sizin canlandırmak istediğiniz bir rol var mı?


Özellikle oynamayı hayal ettiğim bir karakter yok. Fakat her yeni projede bana yeni bir şey daha katacak, daha önce canlandırdıklarımdan farklı bir karakter seçmeye özen gösteriyorum. Her yeni karakter, yeni bir insan, yeni bir meslek ve yeni bir imaja bürünmemi sağlıyor ve bu hazırlık sürecinden çok keyif alıyorum.

- Canlandırdığınız karakterin uzun süre etkisi altında kalır mısınız yoksa çekim sona erdiğinde kolayca rolünüzden sıyrılır mısınız?

Profesyonellik setten ayrıldığında hayatına devam edebilmeni gerektiriyor. Ben de mesleğimin “oyunculuk” olduğunu biliyorum ve çekim sona erdiğinde hayatıma kaldığım yerden devam ediyorum.

- Asla canlandırmam  dediğiniz bir rol var mı?

Asla canlandırmam dediğim özellikle bir karakter yok. Fakat senaryoyu okuduğumda gerçekliğine inanmadığım bir karakteri oynamak istemem.

- Şöhretin dezavantajlarını yaşadığınız oldu mu?

Dezavantaj olarak adlandıracağım bir şey yaşamıyorum. Aksine oynadığım filmleri ya da dizileri izleyen insanların sevgisiyle karşılaşıyorum ve bu da beni çok mutlu ediyor.

DRAMAYA YAKINIM

- Oyunculuğunuza en çok komediyi mi yoksa dramı mı yakıştırıyorsunuz?


Şu ana kadar daha çok dram oynadığım için kendimi oraya daha yakın hissediyor olabilirim. Fakat komedi oyunculuğunda da kendimi geliştirmek istiyorum.

- Dışarıdan kendinizi izlediğiniz zaman beğeniyor musunuz? Hangi yönlerinizi beğenmiyorsunuz?

Kendimi sıklıkla izlerim ve eleştiririm. Bu özelliğimin de bana iyi geldiğini düşünüyorum. İzledikçe hep daha iyisini yapabilmek adına çalışma isteğim daha çok artıyor.

Huzurlu biriyim

- Romantik bir kişilik misiniz, sert bir kişilik mi?


Aslında romantikliği de sertliği de anlar ve durumlar belirliyor hayatımda. Genel olarak sakin ve huzurlu bir kişiliğe sahibim. Çevremdeki insanlar beni böyle tanımlar.
Konular Röportaj