Yapımcılardan Hülya Avşar'a destek

49. Altın Portakal Film Festivali'nin jüri başkanlığına getirildiği için eleştirilen Hülya Avşar'a yapımcılar destek verdi: "Sinemaya katkısı çok, niye olmasın ki?..."

Yapımcılardan Hülya Avşar'a destek

Bu 49'uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin jüri başkanlığına Hülya Avşar'ın getirilmesi, tartışmalara neden oldu. Avşar'a jüri başkanlığı görevi verilmesi özellikle sinema yazarlarını ikiye böldü; kimi karara tepki gösterirken, kimi ise durumu olumlu karşılandı. Yıllardır Altın Portakal'ı eleştiren Hülya Avşar ise şöyle konuştu: "Çok keyifliyim. Kimsenin değil; sinemaya verdiğim 30 yılımın, 50'yi aşan filmlerimin, çalıştığım önemli yönetmenlerin, yine birlikte çalıştığım değerli oyuncuların ve aldığım ödüllerin bana verdiği bu görevi sevgiyle, adaletle, zaferle yerine getireceğim..."

FESTİVALİN POPÜLERLİĞİNİ ARTIRIR

Ünlü yapımcılar ise jüri başkanlığı konusunda Avşar kızına tam destek verdi:

ŞÜKRÜ AVŞAR: Hülya Avşar, Türk sinemasına yıllarını vermiş, sinema camiasından biridir. Altında bir şey aramaya gerek yok. Bence normal bir durum, hiçbir sakınca görmüyorum.

FARUK AKSOY: Bence Hülya Avşar, Türk sinemasına en çok faydası dokunan oyunculardan biridir. Sonuna kadar bu görevi hak ettiğine inanıyorum. Ayrıca festivalin popülerliğine de fayda sağlayacağını düşünüyorum. Sonuçta Türk sinemasına yıllarını vermiş bir oyuncu.

BELGİN BAŞTÜRK: Sonuçta Hülya Avşar zamanında güzel yapımlara imza atmış bir oyuncu. Şu anda her ne kadar magazinsel anlamda görülse de sinemaya katkıları azımsanamaz. Dolayısıyla bence festivalle ilgili olarak en az tartışılması gereken konu; Hülya Avşar'ın jüri başkanlığıdır. Bence genel olarak festivalin genel kurgusunun güçlendirilmesi gerekiyor.

TWITTER YORUMLARI

Tufan Türenç: Hülya Avşar'ın Altın Portakal jüri başkanı olması niye yadırganıyor? Avşar tek başına karar verecek değil ki...

Mutlu Azgın: Hülya Avşar, Altın Portakal'da jüri başkanı olmuş. Acun'la (Ilıcalı) Sergen'i (Yalçın) de almazsa jüriye çok ayıp olur!

Emine Dursun: Hülya Avşar'ın iyi film dediği filme ben şüpheyle yaklaşırım; algısı, kültür seviyesi belli.

ÖNER ÖNGÜN