Yargıtay'dan 'aşk mesajı' kararı!..

Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi, eşinin kullandığı cep telefonundaki aşk mesajlarını mahkemeye sunan kocaya, "Bunlar yasadışı delil, boşanma kararına dayanak oluşturamaz" yanıtını verdi.

Yargıtay'dan 'aşk mesajı' kararı!..
Sabah'tan Ersan Atar'ın haberine göre Zonguldak'ta yaşadıkları geçimsizlik sonrası İstanbul'a yerleşen çiftle ilgili mahkemeden emsal teşkil eden karar çıktı. Davaya göre Y.S ve M.S. adlı çift, Alaplı'da yaşadıkları geçimsizlik sonrası İstanbul'a yerleşti. Ancak bir süre sonra kadın Alaplı'ya geri döndü.

Eşi ile ilgili Alaplı'da kulağına dedikodular gelen Y.S, İstanbul'dan Alaplı'ya giderek iddiaları eşine sordu. İddiaları kabul etmeyen Y.S, karısının telefonlarını inceleyerek iki kişi ile sıkça telefon görüşmesi yaptığını tespit etti. Koca bunları kaydedip boşanma davası açtı. Mahkemeye de mesajlarla konuşma trafiğini gösteren CD sundu.

YASADIŞI DELİL, DAYANAK OLMAZ

Alaplı Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada mahkeme, kadın ve erkek arasında İstanbul'a gitmeden önceki geçimsizlikler için, "Mademki İstanbul'da yeniden ortak yaşam kurulmuş, bu durumda koca kadını affetmiş sayılır" dedi. Cep telefonu mesajlarını da dikkate almadı.

İtiraz üzerine Yargıtay 2'nci Hukuk Dairesi'ne giden dosya ile ilgili yapılan incelemede de mesajların yasadışı yollarla elde edildiği ve boşanmaya dayanak oluşturamayacağı sonucuna vardı.