YARIŞMA HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Katıldığı televizyon programında büyük ödül 500 bin TL için yarışan, ancak sadece 10 TL kazanan Mevlüt Acaroğlu, yarışmanın ardından televizyonlarda program yapmaya ve dizilerden teklif almaya başladı.

YARIŞMA HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

Halk arasında “Konyalı Mevlüt” olarak bilinen Acaroğlu, şimdi de Çeşme'nin  Alaçatı beldesinde butik otel açtı.  Alaçatı Cemaliye Caddesi'nde annesinin ismini verdiği Naciye Teyze Konağı  ve Kahvaltı Evi'nde AA muhabiriyle görüşen Mevlüt Acaroğlu (26), varlıklı bir  aileden geldiğini, ancak 2001 yılındaki devalüasyonda ailesinin tüm mal varlığını  kaybettiğini anlattı.

Ciddi sıkıntılar yaşadıktan sonra bir dönem işportacılık yaptığını, önce  sokaklarda balon daha sonra ise pazar yerindeki tezgahlarda ayakkabı sattığını  söyleyen Mevlüt Acaroğlu, ilkokul mezunu olduğunu, bu nedenle ticarete atıldığını  dile getirdi. Turizm öğretmeni olan ağabeyinin de desteğiyle bir organizasyon şirketi  kurduğunu belirten Acaroğlu, animatörlük, sunuculuk, dansçılık yaptığını ifade  etti.
        
YARIŞMA PROGRAMI HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
Ailesinin ısrarıyla bir televizyon kanalında 500 bin TL ödüllü bir  yarışma programına katılmak için doğduğu Konya'dan ayrılarak İstanbul'a  yerleştiğini ifade eden Mevlüt Acaroğlu, 9 ay boyunca yarıştığını, yarışmanın  sonunda da “sadece” 10 TL kazandığını dile getirdi.  10 TL'yi almadan yarışmadan ayrıldığını ifade eden Acaroğlu, uğuruna  inandığı 10 numaralı kutuyla yarıştığı için daha büyük ödüller beklediğini  anlattı.

Yarışma programına hayatını bağlayanların, elde ettikleri olumsuz  sonuçlar karşısında hayal kırıklığına uğradığına, yaşamlarının parçalandığına  tanık olduğunu belirten Mevlüt Acaroğlu, şunları söyledi: “Katıldığım yarışma programından 10 TL kazandım, ama üzülmüyorum. Bizler  kaderci insanlarız. Her zaman hayatta kalmak için mücadele ettik. Bir ay önce her  şeyiniz var bir ay sonra sıfırsınız. Sizi arayan soran kalmıyor. Ben bunu küçük  yaşlarımda yaşadım. Kendi adıma söyleyeyim mücadeleyi çok seven bir insanım.  Birtakım şeyler yıpratıyor insanı, ama yıkmamalı. Bir de dürüstlük çok önemli.”
        
TV'DE PROGRAM YAPIYOR VE OTEL SAHİBİ
        
Yarışma programıyla annesi Naciye Acaroğlu ile birlikte popülerliği  yakaladığını ve televizyon programının yanı sıra otel işletmeciliği de yapmaya  başladığını anlatan Mevlüt Acaroğlu, Alaçatı'da 150 yıllık bir Rum evi  kiraladıklarını, 5 odalı butik oteli “aile sıcaklığıyla işletmeyi”  hedeflediğini söyledi. Çok büyük ticari amacı olmadığını da vurgulayan Acaroğlu, annesi ile  birlikte mutfakta yemek pişireceğini ve müşterilere servis yapacağını anlattı.

Mevlüt Acaroğlu, televizyon programı ve butik otel işlerinin dışında bir  dizi projesine de dahil olacağını sözlerine ekledi.

Hürriyet Gazetesi