Yasak aşk cinayetinde şok eden sonuç!..

Konya’da âşık olduğu yengesiyle bir olup ağabeyini öldüren zanlı, 20 yıl zaman aşımı nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yasak aşk cinayetinde şok eden sonuç!..
Sabah'tan Halit Turan'ın haberine göre Konya'da ağabeyinin eşi Safiye Demirci (45) ile yasak aşk yaşayan Ali Ekmekçi (49) 1990'da yengesi ile bir plan yaptı: Ağabeyi Sami Ekmekçi'yi öldürdü.

Sami Ekmekçi'nin Avustralya'da yaşayan arkadaşı, 6 ay önce Konya Emniyet Müdürlüğü'ne mail göndererek, arkadaşının eşi ile kardeşi arasında yasak aşk dedikodusu çıktığını, Ekmekçi'nin hayatından endişe ettiğini yazdı. Olayı araştıran ekipler, Ali Ekmekçi, Safiye Demirci ve cinayete yardım eden Şani Demirci'yi (39) gözaltına aldı.

Cinayetten adliyeye sevk edilen zanlılar hakkında, suç tarihinin 1990 olması nedeniyle, yürürlükten kaldırılan 765 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında işlem yapıldı.

Kanunun 102. maddesine göre, ağırlaştırılmış müebbet, ağır ve müebbet hapis cezalarının zaman aşımı süresinin 20 yıl olması nedeniyle 3 zanlı da adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.