'Yasak' için ekran vakti geldi..

Başrollerinde Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk gibi başarılı oyuncuların yer aldığı ve yayınlanan ilk fragmanıyla büyük beğeni toplayan “Yasak”, prodüksiyonuyla da çok konuşulacak.

'Yasak' için ekran vakti geldi..

Yapımcılığını Erol Avcı’nın, yapımını TMC'nin üstlendiği, yönetmenliğini Binbir Gece, Aliye ve Zerda gibi dizilerin yönetmeni Kudret Sabancı'nın yaptığı,  Türkiye'nin ilk kadın romancısı Fatma Aliye'nin Muhadarat romanından esinlenilerek yola çıkılan “Yasak” dizisinin senaryosunu Emre Özdür, Volkan Sümbül, Ali Demirel ve Meryem Gültabak kaleme alıyor.

Yaklaşık 1 yıl süren senaryo çalışmaları ve dört aylık detaylı set hazırlıklarının ardından çekimleri Beykoz Kundura Fabrikası'nda başlayan “Yasak” yakında ATV ekranında izleyicisiyle buluşacak.

Hikayesi Osmanlı döneminin son yıllarında geçen “Yasak”ın  kadrosunda Fikret Kuşkan, Deniz Çakır ve Burak Yamantürk’ün yanı sıra Ezgi Eyüboğlu, Hakan Yufkacıgil, Gürbey İleri, Buket Dereoğlu, Tuğçe Kumral gibi başarılı oyuncular da  rol alıyor.

Karaköy liman meydanı yeniden yapıldı

Beykoz Kundura Fabrikası'ndaki on dönümlük alana setler kurulan dizi için, Karaköy limanı da adeta yeniden inşa edildi. 1000 metrekarelik alanda yeniden kurgulanan liman meydanına ayrıca Fikret Kuşkan’ın canlandırdığı Nazım karakterinin şirket binası için 600 metrekarelik yapı kuruldu. Burak Yamantürk’ün oynadığı Nejat karakterini İstanbul'a getiren tren de döneme uygun olarak yeniden tasarlandı.

Kostümler için titiz hazırlık

Dönemi yansıtmak için titiz bir çalışma yürütülen Yasak’ın, kostümleri de özel bir önemle hazırlandı. Dizinin kostümleri için set içerisinde 300 metrekarelik bir dikim atölyesi kurulurken, yaklaşık 2 ay içerisinde bin adet kostüm dikti. Kostüm ve aksesuarlar için yaklaşık 3500 metre kumaş kullanıldı.

Nazım Bey ve Calibe'nin evliliği: bir yanda aşk, bir yanda hırs

Dönemin önde gelen iş adamlarından Nazım Bey, eşinin ölümünden sonra uzun yıllar süren yalnızlığını, tüm beklentilerin aksine memur bir babanın kızı olan Calibe’nin aşkıyla unutur. Hiç düşünmeden Calibe ile evlenmeye karar veren Nazım Bey, bu evlilikle birlikte Calibe’nin geçmişini de hayatına sokacağını bilmemektedir.

Calibe, bir yanda önüne dünyaları seren, ona kendini değerli hissettiren hayran olduğu kocası Nazım Bey, diğer yanda ise yıllarca evlilik hayali kurduğu çocukluk aşkı Nejat’ın arasında kalır.
Yasak, bir kadının hırsını, bir adamın yalnızlığından aşkın büyüsüyle kurtuluşunu, bir başka adamın ise hayal kırılığı ile mücadelesini ve aslında her gün yıkılsa da yenisi kurulan hayalleri anlatıyor.

Ve bu aşk düğümü çözülmesi zor bir hal alıyor, çünkü aşkta adalet olmaz…