'Yaşamayanlar' dizisindeki taciz iddiasıyla ilgili gelişme

Oyuncu Elit İşcan, “Yaşamayanlar” dizisinin setinde rol arkadaşı Efecan Şenolsun’un kendisini taciz ettiğini iddia etmişti. “Yaşamayanlar” dizisinin yapım şirketi söz konusu iddialarla ilgili flaş bir açıklama yaptı.

'Yaşamayanlar' dizisindeki taciz iddiasıyla ilgili gelişme
UçanKuş'un haberine göre Elit İşcan’ın “cinsel taciz” iddialarına yapım şirketinde açıklama geldi.

İşte yapım şirketinin o açıklaması;

“Yapımcılığını üstlenmiş olduğumuz “Yaşamayanlar” isimli internet dizimizin çekimleri esnasında, oyuncularımızdan Sayın Elit İşcan, rol arkadaşı Sayın Efecan Şenolsun’un, sette kendisine yönelik gayri ahlaki sözler sarf ederek uygunsuz nitelikte davranışlar gösterdiğini yapım ekibi ve bizlerle paylaşmıştır.

Bu çerçevede, olayın yaşandığı günden bu yana, yapımcı şirketler olarak sorumluluk ve yükümlülüklerimizin gerekliklerini yerine getirdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, bundan 45 gün önce Sayın Efecan Şenolsun’a, sözleşmesi kapsamında sette alkollü olarak bulunmak ve uygunsuz davranışlar sergilemekle ilgili bir ihtarname göndererek hukuki prosedürleri gerçekleştirdik ve gerekli yaptırımları işlettik.

Son olarak Sayın İşcan’ın yaşadığını belirttiği mağduriyete karşı yanında olduğumuzu, Türk Ceza Hukuku ilkelerinin gereği olarak, bizatihi başlattığı suç duyurusu ile ilgili olarak, yargı otoriteleri tarafından yürütülecek yasal süreci yakinen takip ediyor olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız."