Yaşar Alptekin: 'Münevver Karabulut ibret olsun'

Yaşar Alptekin, "Ben daha gencim" diyerek ibadetlerini yapmayan gençlere Münevver Karabulut örneğini verdi.

Yaşar Alptekin: 'Münevver Karabulut ibret olsun'

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde konferans veren sanatçı Yaşar Alptekin, "Ben daha gencim" diyerek ibadetlerini yapmayan gençlere 16 yaşında öldürülen Münevver Karabulut örneğini vererek, ne zaman ölüneceğinin bilinemeyeceğini söyledi.

Manken ve sinema oyuncusuyken Hacca gittikten sonra kendisini dine adayıp konferanslarla yaşadığı dönüşümü anlatan Yaşar Alptekin, genç olduğu için ibadetlerini erteleyen gençlere çarpıcı örneklerle seslendi. Münevver Karabulut, Barış Akarsu, askere gidenlerin ve depremdeki binlerce kişinin gençken öldüğüne dikkat çeken Alptekin, konferansa katılanlara "Beş dakika sonrasını biliyor muyuz" diye sordu.

Sanatçı Yaşar Alptekin konferansta, “Bazı genç arkadaşlar gaflet ve delalet içinde, ’Ben namaz kılmıyorum ama kalbim temiz’ diyor. Peygamber efendimiz alemlere rahmet olarak gönderilen cennetle müjdelenen efendimiz, kalbi kirli miydi de sabaha kadar namaz kılıyordu. Hiç olmazsa ’Ben namaz kılmıyorum ama namaz kılmaya başlayacağım’ desen, gaflet ve delalet içinde ’Ben bir daha mı dünyaya geleceğim? Gençliğimi hayatımı yaşayacağım’ diyor. Bir daha dünyaya gelmeyeceksin, bu senin ilk ve son gelişindir. Ahretin tarlası dediğimiz bu dünyada, ne ekersek onu biçeceğiz. Cennet ve cehenneme gideceğimizin bileti burada kesilecektir. Onun için dersimizi iyi çalışmamız lazım. Bazı genç arkadaşlar görüyorum, ’Ben daha gencim’ diyor. O bitsin bu bitsin derken ömür bitiyor. Gençliğine mi güveniyorsun? O zaman bak haberlere 5 yaşında 10 yaşında çocuk vefat ediyor. Münevver Karabulut diye bir kızcağız vardı. 16 yaşında hunharca katledildi. O evlenecekti, çocukları olacaktı ama öldü. Barış Akarsu diye bir ses sanatçısı arkadaşımız, konserler yapıp kaset çıkaracaktı ama o da öldü. Askere giden ağabeyler askerden döndükten sonra evlenecekti. Ama şehit oldu. Van depreminde insanlar birbirlerine şöyle sesleniyordu: ’Yarın sabah dokuz buçukta görüşelim tamam mı’ birbirlerine randevu veriyorlardı. Birçoğu sabahı göremedi. Bu sohbet bittikten ben arabama bindikten sonra, sizler evinize giderken başınıza ne geleceğini biliyor musunuz? Beş dakika sonrasını biliyor muyuz? Eğer bilebilseydik Van depremini bilirdik. 99 depremini de bilirdi, insanlar kaçardı depremden, hiç birimiz daha ne kadar yaşayacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Sanatçı Yaşar Alptekin, Diva Sen Çaycuma temsilciliğinin organizasyonu ve AK Parti Perşembe Belde Başkanının sponsorluğunda belediye düğün salonunda konferans verdi. Konferansa, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AK Parti ilçe Başkanı Bünyamin Bostancı, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, İlçe Müftüsü Ömer Keskin, Tarım ilçe Müdürü Özgür Uslubaş, daire müdürleri ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.