Yaşar İpek Tayland'da cami yaptırıyor

Arkadaşlarıyla bir cuma günü Tayland’daki Naka Adası’na giden Yaşar İpek, duydukları sela sesinin ardından karşılarına bir cami çıkmasıyla şaşkınlık yaşadı.

Yaşar İpek Tayland'da cami yaptırıyor
Sabah'tan Ömer Karahan'ın haberi...

Ünlü şarkıcı Yaşar İpek, geçtiğimiz günlerde birkaç arkadaşı ile birlikte gittiği Tayland tatilinde karşısına tesadüfen bir cami çıkınca duygusal anlar yaşadı. İpek, tatili sırasında dünyanın en çok turist çeken adalarından Phuket'in yemeklerine pek ısınamayınca, yanındaki arkadaşlarına diğer adaları da gezip keşfetme teklifinde bulundu.

ÇOK MUTLU OLDU

Yerli halkın tavsiyesi ile Naka Adası'na geçen İpek; bir cuma günü, yerlilerin yaşadığı ormanlık alanda dolaşırken bir sürprizle karşılaştı. İpek ve arkadaşları, bir anda cuma namazı öncesi okunan sela sesini duydu. Şaşkına dönen grup, şaşkınlıklarını üzerlerinden attıktan sonra duydukları sese doğru ilerlemeye başladı. Naka Adası'nda bulunan ve 65 kişilik bir nüfusa sahip Müslüman köyüne gelen İpek ve arkadaşlarının karşısına, namaza gelen insanlarla dolu bir cami çıktı. Grup, hemen oradaki Müslümanlarla sohbet etmeye başladı. Kur'anı Kerim okuyan çocukları ve cuma namazını kılmak için camiye giden insanlarla bir araya gelen İpek, maneviyatı yüksek özel anlar yaşadı. Ayrılma vakti yaklaştığında İpek, Naka Adası'ndaki Müslüman köylülere, adada bulunan, tentelerden inşa edilmiş caminin yenilenmesi için yardım etmek istediğini söyledi. Yaşadığı bu tesadüften çok etkilendiğini öğrendiğimiz İpek, caminin yeniden yaptırılmasına ön ayak olacağı için de büyük mutluluk duymuş.

KURAN-I KERİM OKUYAN ÇOCUKLARLA VAKİT GEÇİRDİ

Müslüman köylüler Yaşar İpek ve arkadaşlarının Türkiye'den geldiklerini öğrenince duygu yüklü anlar yaşayarak ağlamaya başladı. İpek, şarkıcı olduğunu söyleyince, köylüler ondan ezan okumasını istedi. Köylülerin bu ricası üzerine duygulanan sanatçı, mikrofonun başına geçip kılınacak cuma namazı için öğle ezanını okudu.

Yaşar İpek Tayland'da cami yaptırıyor

Namaz sonrası İpek ve arkadaşları, Kur'an-ı Kerim okuyan çocuklarla vakit geçirdi.

Yaşar İpek Tayland'da cami yaptırıyor - Resim : 2

İpek'in yaptığı yardımla şehirden çimento, kereste ve halı alındı. Tentelerle kapatılmış cami yıkılıp köylülerin çalışmasıyla yeniden inşa ediliyor.

Yaşar İpek Tayland'da cami yaptırıyor - Resim : 3

(ÖMER KARAHAN / SABAH)