Yaşlanmayı durdurmak sizin elinizde

Sarımsak pişirildiğinde içerdiği yararlı öğeler etkisiz hale gelir, çiğ olarak tüketmeye özen gösterin.

Yaşlanmayı durdurmak sizin elinizde
Akşam'dan Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

Avokado yağ porsiyonu olarak tüketeceğimiz sağlıklı bir seçim. Kayda değer bir ölçüde anti-aging etkisi var. Avokado, içindeki bileşikler sayesinde birçok besin öğesinin vücutta kullanılabilirliğini artırıyor. Tekli doymamış yağ asitlerinden zengin olmasıyla kötü huylu kolesterolün miktarını azaltıcı etki gösteriyor. Anti-aging vitamini olarak adlandırılan E vitamininden zengin olması cildin güzelleşmesinde ve yaşlılık etkilerinin gecikmesine yardımcı oluyor. Brüksel lahanası, lahana, karnabahar ve brokoli gibi sebzeler içerdikleri enzimler ve antioksidanlar sayesinde sadece kanserle değil aynı zamanda yaşlanmayla da savaşıyor. Günde yaklaşık 120 gram tüketilmesi anti-aging mücadelenizde büyük destekçiniz olacaktır.

SARIMSAĞIN GÜCÜ

Haftada 2-3 kez 1-2 diş çiğ sarımsak tüketerek kalp sağlığınızı koruyabilir ve kanınızın pıhtılaşmasını engelleyebilirsiniz. Sağlıklı bir dolaşım sisteminin sağlıklı ve yaşlanmayan bir cilt ve beden anlamına geldiğini unutmayın. Sarımsak pişirildiğinde içerdiği yararlı öğeler etkisiz hale gelir, çiğ olarak tüketmeye özen gösterin. Zencefilin, kan şekerini dengeleyici etkisinin yanı sıra ağrılara da iyi geldiği son dönem araştırmalarında kanıtlandı. Günde 1-2 gram zencefil tüketerek kendinizi yenileme yolculuğunda hız kazanabilirsiniz. Yoğurdunuza, sütünüze veya çayınıza katacağınız 1 silme çay kaşığı zencefil lezzetli bir serüvene doğru yola çıkmanızı sağlar.

BADEM ZAYIFLATIR

Doğru miktarda tüketilen ve doğru seçilen kuru yemişlerle gençlik hissine bir adım daha yaklaşabilirsiniz. Yüksek omega-3, E vitamini ve magnezyum içeriğiyle kuru yemişler bedenin toksik maddelerden arındırılmasında ve kalp sağlığının korunmasında rol oynar. Her gün 15–20 adet fındık, badem ve 3-4 adet tam cevizi ara öğünde tüketmelisiniz. Ayrıca yapılan araştırmalar özellikle bademin zayıflama konusunda da etkili olduğunu kanıtlamıştır. Tam tahıl ürünleri tokluk süresini uzatır ve kan şekerinin dengeli yükselmesini sağlar. Kan şekerinin dengeli yükselmesi hücrelere glikoz yüklenmesini yavaşlatarak yaşlanmayı geciktirir.

ANTI-AGING YALANI

Yaşlanmanın etkilerini geciktirmek için ve bir anti-aging fırtınası yaratmak için birçok kişi sayısız çeşit çeşit besin desteği alıyor. Fakat bu anti-aging konusunda söylenen büyük yalanlardan biri. Çeşitli koşullarda sağlık durumu göz önünde bulundurularak kişilere destekler verilmesi gerekebilir fakat bu durumda mutlaka doktor önerisi şart. Hiçbir tabletin etkileri besinlerden daha fazla değildir. Araştırmalar, besinlerde bulunan antioksidanların ve anti-aging öğelerin vücutta kullanılabilirliğinin tabletlerden çok daha yüksek olduğunu göstermektedir.

(Nil Şahin Gürhan / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım