Yaşlanmayı geciktiren mucizevi formül

Normalde 50 yaşında bir kadının 30 yaşında gözükmesinin imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz.

Yaşlanmayı geciktiren mucizevi formül
Akşam'dan Yasemin Miras'ın yazısı...

Japon kadınları bunu yıllardır yapıyor. Belki de bu daha genç görünmek için kullandıkları sihirli bir yüz maskesi. Normalde 50 yaşında bir kadının 30 yaşında gözükmesinin imkansız olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben de her zaman Japon kadınlarının görünüşüne, ciltlerinin aydınlığına, gerginliğine hayran kalanlardandım. Aynı görünüyorlar. Arada hiçbir fark göremezsiniz. Bunun sırrı ne bilmek istiyoruz değil mi? Nasıl tüm hayatları boyunca 30 yaşında gibi gözüküyorlar? Bunu düşünerek mucizeler yaratan bu formülü araştırdım ve buldum. Bu formül sadece; pirinç, süt ve bal içerir. Bütün bu malzemeyi karıştırarak istenilen sonucu sağlıklı şekilde almak mümkündür. Buradaki ana maddemiz pirinç…

Çoğumuz belki de bilmiyoruz ama pirinç besin değeri olarak oldukça güçlü vitaminlere sahiptir. İlk önce ana maddemizin faydalarına kısaca göz atalım. Özellikle Japonya’da en önemli besin olan pirincin bu kadar fazla tüketilmesinin birçok sebebi var. B1, B2, C ve E vitaminleri ile sodyum, magnezyum, potasyum, kalsiyum, demir ve fosfor minerallerini içerir. Japon kadınları kendi ciltleri üzerinde pirinç kepeği yağı, pirinç kepeği tozu ve pirinç suyu uygularlar. Onlara göre, bu cildin tüm yüzeyini değiştirir. Bu cildin çok önemli olan kolajen üretmesini teşvik eden çok güçlü bir antioksidan yapmasını sağlar. Peki neden önemli? Bu madde, kırışıklıkların ve güneş hasarlarına karşı cildi güvenli bir şekilde korur.

Bu mucize yüz maskesi için tarif aşağıdaki gibidir:

Malzemelerimiz :

3 çorba kaşığı pirinç, 1 çorba kaşığı süt, 1 yemek kaşığı bal

Yapılışı :

Pirinci kaynatalım. Kaynamış olan pirincin suyunu bir kenara ayıralım. Pirincin içine ısıtılmış olan sütü ekleyelim. Karıştırdıktan sonra da balı ekleyelim. Maske hazır olduktan sonra yüzünüze uygulayın. Ve kurumaya bırakın. Kuruduktan sonra maskeyi çıkaralım ve suyla yüzünüzü yıkayın. Biliyor musunuz, tüm mucize suda kaynayan pirinç de.

(YASEMİN MİRAS / AKŞAM)
Konular Kadın / Bakım