Yaşlı kadın isyan etti: 'Beni öldürmesi mi gerekiyor?'

İzmir'de yaşayan 61 yaşındaki Şermin Türkkanı borçlarını ödemeyi reddettiği eşi tarafından zindan hayatı yaşıyor.

Yaşlı kadın isyan etti: 'Beni öldürmesi mi gerekiyor?'
Yeni Asır'dan Tansu Edip Gökbudak'ın haberine göre tek başına sokağa çıkamayan Türkkanı, savcılık tarafından koruma kararı aldırmasına rağmen eşini engelleyemedi. 42 yıllık eşi Akın Türkkanı tarafından tehdit edilen ve evinin camları kırılan talihsiz kadın, "Her şikayetimde eşim serbest bırakıldı. Beni dövmesi yetmiyor, öldürmesi mi gerekiyor. Akın Türkkanı beni öldürmeden durdurun bunu" dedi.

Borçlarını ödemeyince

İzmir'de yaşayan emekli Şermin Türkkanı'nın Akın Türkkanı ile 42 yıllık mutlu evliliği kabusa dönüştü. Son yıllarda sürekli kumar oynayarak borçlanan Akın Türkkanı en sonunda borçları ödeyemez hale gelince eşinden 80 bin lira kredi çekmesini istedi. Ancak yaşlı kadın eşinin kumar oynamaya devam edeceğini düşünerek bu isteğini reddetti. Ne olduysa yaşlı kadının eşinin borçlarını ödemesini reddetmesinden sonra oldu.

Eşinin "Kredi çekmeyeceğim" sözü üzerine çılgına dönen Akın Türkkanı yaşlı kadını darp etmeye başladı. Ancak çiftin 41 yaşındaki şizofreni hastası oğulları Derya Türkkanı araya girerek annesini babasının zulmünden kurtardı. Fakat bununla yetinmeyen gözü dönmüş adam anne ve oğlunu sokağa attı. Bir başına sokağa atılan anne ve oğlu durumu polise bildirerek eşinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine gözaltına alınan Akın Türkkanı'ya savcılık tarafından uzaklaştırma cezası verildi.

"Beni kurtarın"

Akın Türkkanı, eşini ölümle tehdit etmeye başladı. Her gün kadının evinin kapısına dayanan Akın Türkkanı son olarak anne ve oğlu evde otururken, evin camlarını taşlayarak kırdı. Şermin Türkkanı, "Kumar oynadıktan sonra değişti. 42 yıllık eşim artık en büyük düşmanım. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum. Ne olursunuz beni kurtarın" diye konuştu.