Yavuz Bingöl: "Ülkemizin başına sahip çıkmamız gerek"

Antalya’nın Serik İlçesi’nde konser veren Yavuz Bingöl, "7 düvelle kavga ediyoruz ama ülkemize, ülkemizin cumhurbaşkanına, tüm siyasilere sahip çıkmamız gerek. Bu ülkenin başını yalnız bırakmamak gerek, sahip çıkmak gerek" dedi.

Yavuz Bingöl: "Ülkemizin başına sahip çıkmamız gerek"
Hürriyet'te yer alan habere göre Serik Belediyesi tarafından Öğretmenler Günü dolayısıyla Belek turizm merkezindeki bir otelde gala gecesi düzenlendi. Serik Belediye Başkanı AK Partili Ramazan Çalık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veli Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz ile ilçede görevli yaklaşık 1500 öğretmen ve ailesinin katıldığı gecede şarkıcı Yavuz Bingöl, konser verdi.

’SARI GELİNİ SÖYLERDİM, SONRA MAKARNAYI YERDİM’

Konseri öncesinde kendisiyle özdeşleşen ’Sarı Gelin’ ve ’Kara Tren’ şarkılarının hikayesini anlatan Bingöl, "Kars’ta Ermeni bir komşumuz vardı. Sarı Gelin’i bana 7 yaşında o öğretmişti. En sevdiğim yemek makarnadır. ’Yavuz gel buraya şu Sarı Gelin’i bir oku’ derdi. Ben istemezdim. ’Bak makarna yaptım, gel’ derdi. Giderdim, makarnayı elinde tutardı, ’Önce öğrettiğim Sarı Gelin türküsünü söyle bakalım’ derdi. Sarı Gelin’i söylerdim, sonra makarnayı koyardı önüme, yerdim, okula giderdim" dedi.

’ONU YALNIZ BIRAKMAMAK GEREK’

Babasının öğretmenliği dolayısıyla çocukluğunun kara trenlerde geçtiğini kaydeden Bingöl, "Yıllar geçti Sarı Gelin, Kara Tren ile sizlerin gönlüne girdik. İnsanlar bizi tanıdı. Türkiye’nin tanıdığı bir sanatçı olduk. O yüzden hiçbir şey tesadüf değil, bence Allah’ın kendisini gösterme şekliydi bunlar. O yüzden Kara Tren ile Sarı Gelin, öğretmenler, Anadolu bize çok şey öğretti. İyi ki varsınız Allah sizi başımızdan eksik etmesin" dedi.

Ülkenin güzel günler göreceğini söyleyen Yavuz Bingöl, "7 düvelle kavga ediyoruz ama ülkemize, ülkemizin cumhurbaşkanına, tüm siyasilere; Ruslar Putin’e nasıl sahip çıkıyorsa, ABD’liler Obama’ya nasıl sahip çıkıyorsa biz de bu ülkenin başına sahip çıkmamız gerek, onu yalnız bırakmamak gerek. İnşallah daha güzel günler olacak. Bir öğretmen çocuğu olarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık, kendisinin de 30 yıllık eğitimci olduğunu hatırlatırken, "Sizler bizim geleceğimiz, geçmişimiz, ümidimiz her şeyimizsiniz. Tek dileğimiz iyi nesiller yetiştirmeniz" dedi.

Gecede Başkan Çalık tüm öğretmenler adına emekli öğretmen Arife Bebek’e teşekkür plaketi verdi.

Geceye katılanlar daha sonra Yavuz Bingöl’ün söylediği türkülere eşlik ederek eğlendi. Gecenin sonunda Başkan Çalık, Yavuz Bingöl’e plaket verdi.

Yavuz Bingöl: "Ülkemizin başına sahip çıkmamız gerek"