Yaz aylarında güzelliğimizi nasıl koruyalım?

Yaz aylarında güneş ve deniz suyunun etkisiyle bedenimiz daha fazla yıpranıyor. Bu yıpranmayı azaltmak için neler yapılabilir?..

Yaz aylarında güzelliğimizi nasıl koruyalım?
Akşam'dan Prof. Dr. Reha Yavuzer'in yazısı...

Vakumlu Cilt Bakımı

Yaz öncesinde mutlaka derin bir cilt bakımıyla deri üzerindeki ölü hücrelerden kurtulmalıyız. Buhar ve sıkmayla cildi temizlemek doğru ve kalıcı bir yöntem değil. Bunun yerine vakumlayarak cildi mikro düzeyde soyan, siyah noktaları temizleyen ve cilde kaybettiği mineralleri kazandırarak yenileyen yöntemler kullanılmalı. Haftada 1 kez 4 seansla kalıcı bir sonuç alabilirsiniz.

Leke baskılama

Nisan ayından itibaren lekeyi açmaya yönelik işlemlere ekime kadar ara veriyoruz. Özellikle dudak üzerinde ve alında ilk güneşle koyulaşan lekeleri baskılamak için farklı dalga boyunda bir lazer kullanıyoruz. Bu lazer lekeyi parçalara ayırıyor ve emilmesini sağlıyor. Düzenli uygulandığında leke baskılanıyor ve koyulaşmıyor.

Botoks Uygulamaları

Yaz aylarında mimik kaslarımızı daha çok kullanıyoruz. Yaza girişte mutlaka botoks tercih edilmeli. Alın ve kaz ayağı kırışıklıklarının giderilmesi için yaz öncesinde en çok tavsiye edilen uygulama. Yaz öncesinde bir kez yapılması 4 aylık süreyle fayda sağlayacaktır.

Yaz tatilinizden 10 gün önce yapılması yeterli olur. Etkinin tam oturması için ortalama geçen süre 7-10 gündür. Bu nedenle 10 gün öncesinde yapılan bir botulinum toksin uygulaması, yaz tatilinizde tam etkiye sahip olacaktır.

Radyofrekansla Selülit

Her ne kadar tam tedavisi mümkün değilse de kimyasal ve enerji bazlı kollajen indüksiyonun, sıkılaşmayla kombine uygulanması, portakal kabuğu görüntüsünün azalmasına yardımcı olur. 10 gün arayla 4-6 seans uygulanır. Radyofrekans ve kolajen enjeksiyonları çok tercih edilir.

Soğuk lipoliz ile incelme

Yağ dokusunun soğutularak hücresel bazda tahrip edilmesini sağlar. Bir hafta arayla 3-4 seans uygulanır. İncelme bir ay içinde başlar ve aylar içinde giderek belirginleşir. Tek seanstan sonra bile etki görülmeye başlanır.

Nokta Lifting

Yüze daha kalkık ve gergin bir ifade vermek için özellikli bir dizi anatomik bölgeye noktasal olarak yapılan teknik bir dolgu uygulamasıdır. Yaz tatilinden 15 gün önce yapılması yeterli olur.

Dolgu uygulamaları

Tatilden 15 gün önce yapılması yeterli olur. Bu süreç oluşabilecek şişlik ve morluklar için yeterli olacaktır. Yaz öncesinde en çok tercih edilen dolgu bölgesini dudaklar ve elmacık kemikleri oluşturmaktadır. Böylelikle kişi adeta daha az makyaj kullanılan yaz dönemlerine hazırlık yapmış olur. Dudakların ruj ihtiyacı ortadan kalkar, elmacık kemiklerinin belirginleşmesi ise, üst yanak bölgesinin hiçbir şey kullanmadan daha dikkat çekici ve sağlıklı görünmesini sağlar. Bu iki uygulama kişiyi daha sağlıklı gösterecektir. Buna ek olarak hyaluronik asit dolguların su tutucu etkisi ile derinin içeriden nemlenmesi gerçekleşecek ve yaz boyunca daha kuru kalan cildimizi yıpranmaya karşı koruyucu bir etkiye sahip olacaktır.

Prof. Dr. Reha Yavuzer / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım