Yaz gelmeden kilo verin!..

Bahar geldi. Siz siz olun zayıflamaya şimdiden başlayın. Yazın şok diyetlerin tuzağına düşmeyin. İşte size metabolizmanızı yavaşlatmadan, sağlıklı ve hızlı kilo vermenin yolları…

Yaz gelmeden kilo verin!..
Akşam'dan Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

Fazla kilomuzla ilgili estetik kaygılarımız buzdağının görünen yüzü. Fazla kilonun oluşturduğu sağlık problemleri ise buzdağının asıl problem teşkil eden görünmeyen kısmı. Hazır bahar yüzünü göstermeye başlamışken kışın kıyafetlerin altında gizlenen fazla kilolarınızdan kurtulmak istemez misiniz?

Üstelik hava ısısının iyice yükseldiği yaz mevsiminin ortasında fazla yağların vereceği rahatsızlık da cabası olacak. Aşırı kilo canınıza tak edince de kısa sürede fazla kilo verdiren diyetlere yöneleceksiniz.

Ancak kilo vereyim derken sağlık problemlerinizi ve fazla kilolarınızı daha büyük boyutlara getirmeyin. İşte bu nedenlerle fazla kilolarınızdan kurtulmak için erken harekete geçmenizde fayda var. Bunun için tercihiniz sağlıklı beslenme üzerine kurulu diyetlerden yana olsun.

Böylece metabolizmanızı yavaşlatmadan, sağlıklı ve hızlı kilo vermeniz mümkün olsun. Bir an önce yeni beslenme ve yaşam şeklinizi benimseyip harekete geçin ki sezonluk değil, ömürlük kilo verin. 

HIZLI DİYETLERİ SAKIN DENEMEYİN

- Zayıflamak istiyorsanız diyete bir an önce başlayın, yazı beklemeyin. Kilo vermeye şimdi başlayıp adım adım ilerleyin. Sonradan özellikle mevsim değişikliklerinde ortamdan etkilenip acil kilo verme telaşına girmeyin.

- Diyet yaparken kendinizi aç bırakmayın, çok acıkıyorsanız yaptığınız diyetin enerjisini, yaşam şeklinizi, zorlandığınız zaman ağırlıklarını ve metabolizma hızınızı diyetisyeninizle sorgulayın.

- Günlük beslenmenizde bütün besin gruplarına yer verin. Optimum beslenin. Ne çok fazla ne de çok az. İhtiyacınız olan besin miktarlarının ne olduğunu öğrenmek için bir diyetisyenden yardım alın. Böylece verdiğiniz kilo yağdan olur ve iyi beslendiğiniz için her geçen gün kas kütlenizi güçlendirebilirsiniz.


HER GÜNÜNÜZ HAREKETLİ OLSUN

- Düzenli ve zamanlı beslenin. Uyanınca 1 saat içinde kahvaltıyla başlayan öğünleriniz 2-3 saat arayla akşama kadar devam etsin. Öğün atlamayın, uzun süre bir şey yemeden saatlerce aç kalmayın.

- Her gün, gün içinde 2-3 litre su içmelisiniz.

- Diyetinizde en az bir porsiyon taze meyve olsun.

- Her ana öğünde sabah öğlen aksam mutlaka çiğ sebze veya salata olsun. Salatalarınıza mutlaka zeytinyağı kullanın.

- Yemekleriniz ızgara, fırında veya tencerede pişmiş olsun, derin yağda kızarmış yiyecekler yemeyin.

- Haftada 1 gün kurubaklagil yemeği yemeyi ihmal etmeyin.

- Süt ve yoğurdun tam yağlı doğal olanlarını tüketin.

- Gazlı içeceklerden kaçının.

- Sevdiğiniz yiyecekleri hayatınızdan tamamen çıkarmayın. Ancak, özellikle sakıncalı olanların miktarını ve tüketme sıklığını kontrol altına alın.

- Her gününüz hareketli olsun. 


NİL ŞAHİN GÜRHAN / AKŞAM
Konular Kadın / Bakım