Yaz mevsiminde cildinizi ihmal etmeyin!

Yaz aylarında cilt bakımı yaparsanız, cildinizi güneşten, aşırı sıcaktan ya da kurumasından kaynaklı cilt lekeleri oluşumunu da engellemiş olursunuz.

Yaz mevsiminde cildinizi ihmal etmeyin!
Akşam Life Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Yazın cildimiz normal zamana göre daha fazla kurur. Bu nedenle özellikle yaz aylarında cildimize daha fazla özen göstermeniz gerekir.

Yaz aylarında cilt bakımı yaparsanız, cildinizi güneşten, aşırı sıcaktan ya da kurumasından kaynaklı cilt lekeleri oluşumunu da engellemiş olursunuz. Cildinizi sürekli nemli tutmalısınız. Yazın cilt normal zamana göre farklı olarak daha fazla kurur ve bu kuruma cildin soyulmasına sebep olur.

NEMLENDİRİCİ

Güneş yanıkları sonrasında da cildinizde soyulmalar olabilir.  Bu nedenle özellikle kuru cilt tipine sahip kadınlar, yaz mevsiminde buna daha fazla önem göstermeli. Cildinizin yaz aylarında kurumasına müsaade etmeden nemlendirici krem sürmeniz cilt bakımı için yapabileceğiniz şeylerin başında gelmektedir.

E VİTAMİNİ MASKESİ

Avokado, hidrasyonu ve nem üretimini teşvik eden harika bir malzemedir. İçeriğindeki doğal yağlar, folik asit ve vitaminler sayesinde esnekliği artırır ve kırışıklıkları azaltır.

MALZEMELER

-Avokado

-5 damla badem yağı

-1 E vitamini kapsülü


HAZIRLANIŞI

Avokadoyu bir kasede pürüzsüz bir macun elde edene kadar ezin.

5 damla badem yağını ve E vitamini kapsülünün içerisindekini de ekleyin.

Bütün malzemeleri iyice karıştırın.

Yüzünüze sürün

AĞIR MAKYAJDAN KAÇININ

Kapatıcı ve fondöten gibi ağır makyaj malzemelerini yaz aylarında mümkün olduğunca kullanmayın, çünkü yazın cildiniz nefes almak isteyecektir ve cildinize istediği oksijeni sağlayabilmeniz için cilt gözeneklerini açık tutmanız gerekiyor. Cildiniz oksijen alsın ki daha bakımlı ve canlı olsun.

BEYAZ DUTUN FAYDASI

Yaz aylarında, mevsim meyveleriyle yapacağınız yüz maskeleri cilt bakımı için size çok faydalı olacaktır. Beyaz dut, bu aylarda faydalanabileceğiniz en iyi meyvelerden biridir. Beyaz dut, size doğal bir cilt tonu sağlarken bunun yanı sıra cildinizi besleyerek cilt bakımı için size destek olacaktır. Dutu ezerek suyunu yüzünüze bir fırça yardımıyla sürün ve 20 dakika bekletin. Sonra durulayın.

LEKELERE HİNT YAĞI

Cildinizdeki güneş lekeleri için Hint yağını denemenizde fayda var. Güneş lekelerini gidermenin yanı sıra cildi de güzelleştirir.

KIRMIZI SOĞAN

Cilt lekeleri için bir başka etkili seçenek kırmızı soğan suyudur. Kırmızı soğanı ikiye kesip içinden akan suyunu güneş lekelerinin üzerine sürün. Soğan suyundaki asit, lekeleri giderme konusunda etkilidir.

Yasemin Miras / Akşam Life