Yaz yağmuru 4 ili vurdu!

Şiddetli rüzgar ve sağanak yağış, Edirne, Bursa, Aydın ve Denizli’yi vurdu. Hayatı olumsuz yönde etkileyen hava koşulları nedeniyle Edirne ve Bursa’da bazı ev ile işyerlerini su basarken, Aydın’da yağmur sonrası 5 mahalle ulaşıma kapandı.

Yaz yağmuru 4 ili vurdu!
Yeni Asır'da yer alan habere göre şiddetli rüzgar ve sağanak yağış, Edirne, Bursa, Aydın ve Denizli'yi vurdu. Hayatı olumsuz yönde etkileyen hava koşulları nedeniyle Edirne ve Bursa'da bazı ev ile işyerlerini su basarken, Aydın'da yağmur sonrası 5 mahalle ulaşıma kapandı.

EDİRNE GÖLE DÖNDÜ

Edirne'de de önceki gün akşam saatlerinde etkisi altına alan gök gürültülü sağanak yağış, hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Kent merkez ile özellikle Şükrüpaşa, Fatih, Kocasinan, 1'inci Murat mahallelerindeki göle dönen cadde ve sokaklarda araçlar mahsur kaldı. Sürücüler zor anlar yaşarken, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, su basan cadde ve sokaklarda önlem alarak, araçları geri çevirip, sık sık uyarı anonslarında bulundu.

Belediye ekiplerinin yetersiz kalması nedeni ile vatandaşlar ev ve işyerlerine basan suyu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Bazı esnafları ise işyerlerini su basmasını engellemek için büyük çaba harcadı. Her yağmurda su baskınına uğradıklarını dile getiren vatandaşlar, "Artık önlem alınsın" dedi. Kent merkezinde yeni hizmete sokulan bir AVM'nin kapalı otoparkın asma çatısı bir aracın üzerine düşerken, maddi hasara neden oldu.

BURSA'DA YAŞAM DURDU

Bursa'da akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış ve fırtına yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Bazı semtlerde elektrikler kısa süreli kesildi. Şiddetli yağmura hazırlıksız yakalanan Bursalılar çevredeki işyerlerine sığınıp yağmur ve dolunun geçmesini bekledi. Sağanak yağış ve saatteki hızı 50 kilometreye kadar çıkan fırtına hayatı olumsuz etkilerken, diğer yandan yağan dolunun ekili arazilere zarar vermesinden endişe edildiği ifade edildi.

Denizli'nin Honaz ilçesinde, kiraz hasadının başlamasına iki hafta kala etkili olan rüzgar, dolu ve yağmur nedeni ile çiftçiler olumsuz etkilendi.

Vatandaşlar olumsuz hava koşulları nedeni ile bu yıl bazı bahçelerde ürünlerinin yüzde 80 oranında zarar gördüğünü belirtti.

5 KÖYE ULAŞIM ENGELİ

Aydın Çine'de Kirazderesi, Taşoluk, Bahçearası, Çöğürlük mahalleleri ile Karpuzlu ilçesine bağlı Abak Mahallesi'ni birbirine bağlayan yol, yağmur nedeniyle mıcırların ve toprağın taşınıp kayalık yüzeyin ortaya çıkmasıyla 1 haftadan bu yana ulaşıma kapandı.

Çine'deki Kirazderesi Mahallesi Muhtarı İsmail Aydoğdu, ilçe merkezine ulaşımlarını uzun süredir bu 15 kilometrelik yoldan sağladıklarını, geçen 29 Mayıs'taki şiddetli yağış ardından otomobil veya yaya olarak yolu kullanamadıklarını söyledi.

Kirazderesi'ne daha yakın olan Karpuzlu'ya gitmek için 45 kilometre uzunluğundaki alternatif yolu kullanmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Aydoğdu, "Kirazderesi Mahallesi'ni Karpuzlu İlçesi'ne bağlayan 15 kilometrelik yolun 200 metrelik bölümü ne yazıkki kullanılamıyor. Yağmur yolun üzerindeki mıcırları sürükledi ve altındaki kayalar yüzeye çıktı. Eskiden herkes bu yolu kullanıyordu. Yetkilileri aradık bilgi verdik. Ancak, 1 hafta geçmesine karşın henüz gelen giden yok. 1 Haziran'da Çine Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne dilekçe verdim. Vatandaşlarımız beni telefonla her gün arayarak yolun ne zaman yapılacağını soruyor" dedi.

Muhtar Aydoğdu, ziftin üzerine mıcır dökülerek yapılmış olan yolun eski haline getirilmesi sırasında bir daha aynı sorunun yaşanmaması için yağmur sularının akacağı bir kanalın yapılması gerektiğini savundu.