Yaza hazırlık yapmak isteyen kadınlar dikkat!..

Baharla birlikte saç ve cilt bakımının zamanı geldi. Prof. Dr. Sibel Alper, ‘Bakımlı cilt güzeldir’ diyerek, vitamin zengini kivi, havuç ve yumurta gibi besinler önerdi.

Yaza hazırlık yapmak isteyen kadınlar dikkat!..
Takvim'de yer alan habere göre yaza hazırlık yapmak isteyen kadınlar dikkat! Tepeden tırnağa bakımlı ve muhteşem görünmek istiyorsanız İstanbul Florence Nightingale Hastanesi, Dermatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sibel Alper'in önerilerine kulak verin.

Kış boyunca kuruyan ciltleri ölü deriden kurtarmak için peeling yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Sibel Alper, beslenmenin de saç ve deri sağlığında önemli olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Alper, bunun için tüketilmesi gereken besinleri şöyle sıralıyor:

YİYELİM GENÇLEŞELİM

Demirden zengin yeşil yapraklı sebzeler.
C vitamini içeriği için kivi, çilek
A vitamininden zengin havuç
Çinko ve selenyum için yumurta yenilmeli.
Omega 3 (balık), eksikse D vitamini ve biotin takviyeleri alınabilir.
Saç için ezilmiş avokadoya bir kaşık bal eklenerek nem maskesi uygulanabilir.


GÜNEŞ KREMİNİ NASIL SEÇECEĞİZ?

Yüzü, vücudu güneşin zararlı ışınlarından korumak için yapılması gereken ilk şey, şapka kullanmaktır. Giysi ile korunamayan bölgelere en az 30, ancak ideal olarak 50 faktörlü güneş koruyucu almak uygundur. Güneş kremleri güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmeli, 3 saatte bir de tekrarlanmalıdır. D vitamini için güneşin dik geldiği saatlerde vücudun yüzde 40'ı açık gelecek şekilde 20-30 dakika güneşlenmek yeterli olacaktır. Deri kanserine karşı güneşten mutlaka bilinçli olarak yararlanmak şarttır.

KOLAY NEM MASKESİ

Yüzünün kuruluğundan, pul pul dökülmesinden yakınanlara Prof. Dr. Sibel Alper son derece kolay bir nem maskesi tarifi verdi. Bunun için sadece 1 tatlı kaşığı yoğurt ile 1 tatlı kaşığı balın karıştırılarak yüze sürülmesi yeterli oluyor.

DOĞAL PEELİNG

Kurukalın cilt bölgelerine: 1 bardak kahverengi şeker, yarım bardak zeytinyağı ile karıştırılır; deriye masaj yapılır. Daha sonra ılık su ile durulamak gerekir.
Konular Kadın / Bakım