Yazgılı: "Akın Öztürk, 'İsrail bizi sattı' dedi"

Darbe girişimi sırasında Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin davada eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personel Başkanı Tümgeneral Cevat Yazgılı, davanın bir numaralı sanığı Akın Öztürk'ün, gözaltında bulunduğu sırada, "İsrail bizi sattı" dediğini belirtti.

Yazgılı: "Akın Öztürk, 'İsrail bizi sattı' dedi"
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre duruşmada Yazgılı'nın darbe girişiminden sonra gözaltında bulunduğu sırada yaşadıklarına ilişkin tanık ifadesi okundu.

Yazgılı, sanıklar Akın Öztürk, Aydemir Taşçı, Kemal Mutlu ve tanımadığı başka bir rütbeli ile sorgulama aşamasına kadar bir arada kaldıklarını kaydederek, "Başımızda polisler olduğu için Akın Öztürk ile sohbet etme imkanı bulamadım. Akın Öztürk bir ara benim de duyabileceğim bir şekilde kendi kendine ‘İsrail bizi sattı’ dedi. Kemal Mutlu da duymuş olabilir" ifadelerini kullandı.

KÜSTAH TEHDİT

Öte yandan darbenin sivil yöneticilerinden Harun Biniş’in avukatı Ayten İzmirli müşteki avukatlarını tehdit etti. Müşteki avukatlarının sanıklara teknik sorular yönelttiklerini, bu soruların dışarıdan birileri aracılığıyla iletildiğini iddia etti. Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın ise “Sizin zekanız bu tür soruların sorulmasına yetmiyor olabilir” dedi. İzmirli, müşteki avukatlarının bulunduğu sıraya bakarak, “O parmağı alır gözüne sokarım ya da uygun bir yerine neyse...” ifadesini kullandı.