Yeliz Yeşilmen'den çarpıcı itiraflar

Hamile kaldıktan sonra sevdiği adamla nikâh masasına oturan Yeliz Yeşilmen, Asya Tuana adını vereceği kızını kucağına almak için sabırsızlanıyor.

Yeliz Yeşilmen'den çarpıcı itiraflar

*  Hamilelik nasıl gidiyor?      

- Süper gidiyor. Bebeğim 26 haftalık. şükürler olsun ki hiçbir aksilik de yok. Nasıl geçtiğini anlamıyorum bile.

*  Kaç kilo aldınız bu süreçte?

- Aslında çok kilo aldım; 26 haftada 10 kilo... Çok dikkat ediyorum, meyve ve sebze ile besleniyorum. Ananas, kivi, nar tercihim. Her sabah sıkma portakal suyu içiyorum, hamurlu tatlı kesinlikle yok, ama bebek besili galiba. Bir de vücut yapımdan dolayı sanırım, su içsem yarıyor. Ne yapalım, yeter ki bebişim sağlıklı olsun.

*  Bebeğin gelişimi nasıl?

- Maşallah süper, hatta gayet iri bir bebek. 24 haftalıkken 800 gr.’dı, şaşırdık. Demek kilolar bebeğe gidiyor.

*  Hamilelik mi evlenmenize neden oldu yoksa sadece süreci mi hızlandırdı?

- Evet, evlendiğimde hamileydim ama tamamen tesadüf bu. Ali ile 7 yıldır muhteşem bir aşk yaşıyoruz, sanat camiasında olmayan cinsten bir aşk bu. 14 şubat 2010 diye düğün tarihi belirlemiştik zaten. O arada Asya Tuana sürpriz yaptı ve düğüne katıldı. Gerçi hep incecik, 36 beden bir gelin olmayı istemiştim ama kısmet 40 beden hamile bir gelin olmakmış.

*  Planlı bir gebelik miydi?

- Değildi ama Ali 7 yıldır sürekli bebek istediğini dile getiriyordu.

*  Hamile olduğunuzu öğrendiğinizde neler hissettiniz?

- Enteresan bir hikayesi var. Antalya Film Festivali’nde öğrendim. Hiçbir belirti yoktu. Ne reglim gecikti, ne midem bulandı. Sadece hangi kitabı elime alsam, hangi kanalı açsam hamile kadın hikayeleri çıkıyordu. Evren sanki mesaj veriyordu bana. Nitekim öğrendiğimde 5 haftalık hamileydim.

AİLEM EVLİ OLMADIĞIM İÇİN TEPKİ GÖSTERDİ

*  Bu güzel haberi eşinizle nasıl paylaştınız?

- Dayanamayıp telefonda söyledim Ali’ye (Akbaş)... Havalara uçtu, çok mutlu oldu. O anki tepkisi çok güzeldi. Benden daha heyecanlı ve mutluydu. Ben henüz evli olmadığımız için tedirgindim.

*  Peki aile büyükleri duyunca ne yaptı? Tepkiler nasıldı?

- şaşırdılar, evli olmadığımız için tepki gösterdiler. Ama sonrasında sevinç çığlıkları attılar.

*  Normal doğum mu yoksa sezaryen mi istiyorsunuz?

- Normal doğum düşünüyorum, tabii bir aksilik olmazsa.

*  Doğuma nasıl hazırlanıyorsunuz?

- Haftada 2 gün lamez eğitimi alarak ve hamile yogası, pilates, nefes teknikleri çalışarak hazırlanıyorum. Okumadıgım dergi, kitap kalmadı, internet de bu konuda çok yardımcı oluyor bana.

*  Hamile kalınca yazmaya başladığınız kitap ne durumda bu arada?

- Kitabım kasım gibi çıkacak, çünkü doğum haziran sonu ve ben doğum anına kadar her şeyi yazacağım.

*  Yanlış bilmiyorsak eşinizin önceki evliliğinden de çocukları var. Onlarla ilişkiniz nasıl?

- Evet, Ali’nin 2 kızı var. Çok görüşmüyoruz anneleri nedeniyle ama duyduğuma göre kardeşleri olacağı için mutlular. Asya Tuana’da şanslı çünkü iki tane ablası var. Ali kızlarına çok düşkün. İhtiyaçlarıyla ilgileniyor.

*  Başka çocuk düşünüyor musunuz?

- Tabii ki. Ben kalabalık aileleri severim. Açıkçası bir de oğlum olsun diye içimden geçmiyor değil.

*  İşinize bebekten sonra devam edecek misiniz?

- ışime her zaman devam edeceğim. Sadece sahneyi bıraktım, çünkü Ali istemedi. Asya Tuana doğduktan üç ay sonra kitabım çıkacak. Sonrası için sabah programı projelerim var. Adana’da bir mağaza ve kafe açmayı da  düşünüyorum.

*  Adana’da mı yaşayacaksınız bundan sonra?

- Ailem ve kocam Adana’da, mecburen bir ayağım orada olacak. Bir çiftlik evimiz var, bebeğim için o ortam daha sağlıklı. 15 gün Adana, 15 gün İstanbul şeklinde yaşamayı planlıyorum.

BEBEĞİMİ 1,5 YAŞINA  KADAR EMZİRECEĞİM

*  Bebeğe kim bakacak?

- Tabii ki ben. Özel anlarını kaçıramam, ayrıca içim rahat etmez. Annemler var, yardımcım Esma var, kadro kalabalık zaten... Her yere cümbür cemaat gideceğiz.

*  Bebeğinizi emzirmeyi planlıyor musunuz?

- Evet, bu başta bebeğin gelişimi, bağışıklık sisteminin gelişimi için önemli. Anne için de çok önemli emzirme, kanseri önlüyor ve kalori yaktırıyor. Onu beslemekten daha güzel bir şey var mı? Allah’ın bir mucizesi bu. Kardeşim Banu 12 aylık bebeği Miray’ı hâlâ emziriyor, ben de 1.5 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum.

*  Bebeğinizin ilk tekmelerini hissettiğiniz an neler hissettiniz?

- İlk tekmeler kelebeğin pır pır etmesi ya da bir damarın atması gibiydi. Sonra patır kütür tekmeler başladı, çok keyifli. Onunla konuşuyorum ve hareketlerini yorumluyorum. Anne ve bebek arasındaki bağ daha hamileyken başlıyor, aynı vücudu paylaşıp aynı nefesi almamız muhteşem bir duygu.

HAMİLEYKEN DAHA ARZULU OLUYORSUN

*  Hamilelik cinsel hayatınızı etkiledi mi?

- Cinsel hayatımı çok etkilemedi, aksine daha da arzu dolu oluyorsunuz bu dönemde. Ama babalar için daha zor, eşlerini kutsal gördükleri için kıyamıyorlar. Bence dikkat ettikten sonra sorun olmaz.

ALİ MUHTEŞEM BİR BABA OLACAK

*  Nasıl bir anne olacağınızı düşünüyorsunuz?

- İyi bir anne olacağıma inanıyorum. Çok üstüne düşebilirim, kucağımdan bırakmayabilirim. Kucağa alıştırma zırvalarını takmam, onu hissetmek isterim.

*  Peki sizce eşiniz nasıl bir baba olacak?

- Ali muhteşem bir baba olacaktır, kızlarına düşkünlüğünden belli. şimdiden heyecanlı, kızımızla konuşuyor, doğacağı günü heyecanla bekliyor.

Pınar Eslek /Hamileyiz.Biz