Yeliz Yeşilmen'in işadamı eşine hapis!..

Oyuncu Yeliz Yeşilmen'in eşi Adanalı İşadamı Ali Uğur Akbaş (49) 11 yaşındaki kızı A.A.'yı alıkoymak suçundan 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yeliz Yeşilmen'in işadamı eşine hapis!..

Şarkıcılık yapan Gülbin Beşer (31), oyuncu Yeliz Yeşilmen ile evlenen Adanalı İşadamı Ali Uğur Akbaş’ı (49) 11 yaşındaki kızı A.A.’yı kaçırdığı gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı’na başvurması sonucu Adana 3.Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Açılan davadaki ilk duruşmada iddianın doğru olmadığını belirten Ali Uğur Akbaş, "Kızım kendi isteği ile yanımda kaldı. Göndermek istediğim halde gitmedi. Annesi icra yoluyla almak istedi A. kaçarak halasının yanına sığındı. Kendisine ısrarla gitmesini söylediğim halde ’Gidersem oradan kaçarım dedi. Yanımda kalması için zor kullanmadım" dedi.

Velayeti kendisinde olan kızının babası tarafından zorla alıkonduğunu öne süren Gülbin Beşer, "A.A.’yı yaz tatilinde babasına göndermiştim. Eski eşim, kızımı alamayacağımı, kendisinin yargı ve devlet olduğunu söyledi. Kızım bana mesaj atarak babasının kendisini göndermediği bildirmişti. Kızımı kandırarak bana göndermiyor. Şikayetçiyim" şeklinde konuştu.

Psikolog gözetiminde dinlenen A.A. ise babasının yanında kendi isteği ile kaldığını söyledi. Hakim, Ali Uğur Akbaş’ı velayeti kendisinde olmayan A.A.’yı alıkoymaktan 3 ay hapisle cezalandırdı.

Hakim, karara tepki gösteren Akbaş’ın cezasını tedbire çevirip, ertelemedi. Gülbin Beşer, haklılığı kanıtlandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Bu kararla müracaat edip, kızımı almak için hukuksal mücadelemi devam ettireceğim" dedi.

Fatih KEÇE