Yeni Başbakan Davutoğlu’nun ilk sözleri!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AKP Genel Başkan adayının Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olduğunu açıklamasının ardından bir konuşma yaptı.

Yeni Başbakan Davutoğlu’nun ilk sözleri!
DHA'nın haberine göre Davutoğlu yaptığı konuşmada, aday gösterilmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın cumhurbaşkanım, değerli dava arkadaşlarım, sizleri ve bütün vatandaşlarımızı saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Sayın cumhurbaşkanım, zatıalinizin öncülüğünde, yoğun istişareler neticesinde böylesi bir kutlu göreve aday gösterilmiş olmaktan büyük bir onur duyuyorum. Bu vesileyle zatıalinize MYK üyesi kardeşlerime dostlarıma, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, istişarelere katılmış olan kadın ve gençlik kolları üyelerimize teşekkür ve minneti bir borç biliyorum” diye konuştu.

“AK PARTİ HAREKETİ KONJEKTÜREL ŞARTLARDA ÇIKMIŞ SİYASAL PARTİ HAREKETİ DEĞİLDİR”

AK Parti hareketinin konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasal parti olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Siyasi, sosyal hareketler zor ve kritik süreçlerde aldıkları kararlar ile olgunlaşırlar. AK Parti hareketi konjektürel şartlarda çıkmış bir siyasal parti hareketi değildir. AK Parti hareketi, kökü tarihin derinliğine giden köklü bir devlet geleneği içinde ortaya çıkmış ve bu köklü devlet geleneğini inşa ve ihya etmek üzere yola çıkmış bir kadronun hareketidir” açıklamasında bulundu.

“SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ TÜRK SİYASİ HAYATINA YENİ BİR İSTİŞARE KÜLTÜRÜNÜ KAZANDIRMIŞTIR”

Davutoğlu, “Sayın cumhurbaşkanımız bu kadronun öncüsüdür, lideridir. Bu kritik süreçte, Türk siyasi hayatına yeni bir istişare kültürünü kazandırmıştır. Bütün parti kademelerimizle birlikte. Bundan sonra daha da güçlü şekilde yolumuza devam edeceğimiz konusunda kimsenin tereddüttü olmamalıdır” dedi.

“GENEL KONGREMİZDE DE BU ADAYLIĞIMIZ KABUL GÖRÜRSE”

Davutoğlu, “Eğer bu adaylık süreci sonrasında genel kongremizde de bu adaylığımız kabul görürse ve bu göreve onlar tarafından da layık görülürsem, yine kimsenin tereddüdü olmasın ki son 12 yılda gerçekleştirilen büyük restorasyon hareketi hiçbir ara ve kesintiye uğramadan devam edecektir” dedi.

“İSTER PARALEL YAPI ADI ALTINDA İSTER BAŞKA AD ALTINDA”

Davutoğlu, “İster paralel yapı adı altında, ister başka ad altında, kimler bu kutlu yürüyüşü durdurmak, kesintiye uğratmak isterse, bilsinler ki AK Parti kadroları onların karşısında tarihi bir kaya gibi duracaktır, durmaya da kararlı” dedi.

“AK PARTİ SİYASİ HAREKETİYLE BİRLİKTE YENİ BİR EVREYE GEÇTİ”

Davutoğlu, “Son 12 yıl içerisinde demokrasimiz bir inşa süreci yaşamıştır. Ekonomimiz yeni bir kalkınma hamlesiyle taçlandırılmıştır. Bütün bunların AK Parti siyasi hareketiyle birlikte yeni bir evreye geçtiğinin hepimiz farkındayız” dedi.

“BUNDAN SONRA DA AK PARTİ KADROLARI OMUZ OMUZA OLACAKTIR”

“Bundan sonra da AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır” diyen Davutoğlu, “Bu kutlu yürüşte bundan sonra da AK Parti kadroları omuz omuza olacaktır. Aramıza herhangi bir şekilde görüş ayrılığı veya fitne tohumu ekmek isteyenler buna fırsat bulamayacaklardır” dedi.

“DİĞER PARTİLERİN KONGRE ÖNCESİ HAZIRLIKLARI İLE PARTİMİZİN FARKI ORTAYA ÇIKMAKTADIR”

Davutoğlu, “Bu devlet ve demokrasi restorasyon hareketi içinde tabi ki AK Parti’nin kurumsallaşmasının ve kurumsal kültürünün kökleşmesi yönünde de istişare temelinde yep yeni bir dönem yaşanacaktır. Aslında diğer partilerin kongre öncesi hazırlıklarıyla AK Parti istişare süreci karşılaştırıldığında, partimizin ve hareketimizin de farkı ortaya çıkmaktadır. Bizde kongreler parçalanmaya değil bütünleşmeye, yeni bir hamle aşkı kazanmaya vesiledir. Eminim önümüzdeki hafta gerçekleştireceğimiz kongre de bunu bir kez daha yaşayacağız” açıklamasında bulundu.

“AK PARTİ BİR NESLİN HAREKETİ OLARAK BAŞLAMIŞTIR AMA BİR NESİLLE SINIRLI DEĞİLDİR”

AK Parti’nin bir neslin hareketi olarak başladığını ama bir nesille sınırlı olmadığını söyleyen Davutoğlu, “Yine devletler ve siyasi yapılar, ancak ve ancak süreklilik ve yenilenme arasında denge kurdukları zaman devam edilebilir. AK Parti bir neslin hareketi olarak başlamıştır ama bir nesille sınırlı değildir. Nesillerle de asırlarla da sınırlı değildir. Kıyamete kadar sürecek olan bir adalet ve hak mücadelesinin adıdır AK Parti” diye konuştu.

“YENİLENME İHTİYACI DA BİR ZARURETTİR”

Davutoğlu, “Sürekliliğimiz devlet geleneğimizden milli kültürümüzden kaynaklanır. Bu ilkelerden hiçbir şekilde taviz verilemez. Hiç bir gerekçe gösterilerek bu ilke, tutum bu duruş bu sağlam tarihi bakış değiştirilemez. Ama yenilenme ihtiyacı da bir zarurettir” dedi.

“FANİLER İÇİN YENİLENME KAÇINILMAZDIR BAKİ OLAN İSE RABBİMİZ VE DAVAMIZDIR”

Davutoğlu, “Faniler için yenilenme kaçınılmazdır Baki olan ise Rabbimiz ve davamızdır. Sayın cumhurbaşkanım, bu kutlu göreve bu istişareler neticesinde bendenizi aday göstererek hem büyük bir onuru yaşattınız hem de tarihi sorumluluğu omuzlarımıza verdiniz” dedi.

“ALLAH DEVLETİMİZE VE MİLLETİMİZE ZEVAL VERMEMESİ İÇİN AK PARTİ’YE DE ZEVAL VERMESİN”

Davutoğlu, “Her zaman sizlerden güç alacağımdan eminim. Sizlerden de bu uğurda omuz omuza yürümeyi rica ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimize ve milletimize zeval vermemesi için AK Parti’ye de zeval vermesin. Bugün AK Parti, milletimizin ve devletimizin yükselişi ile aynı anda zikredilmektedir. Devletimizi bir fetret dönemini kapatarak tekrar inşa eden hareketin adı da AK Parti’dir. Allah bu yolda bizlere güç kuvvet versin utandırmasın” ifadelerine yer verdi.