Yeni kurulan TR24'ün kadrosu açıklandı!

Türkiye televizyon piyasasına yeni ve iddialı bir haber kanalı geliyor. Kanalın adı TR24…

Yeni kurulan TR24'ün kadrosu açıklandı!
MedyaRadar'ın haberine göre NTV, CNN Türk, A Haber ve Habertürk’ün yönlendirdiği haber rekabetinde artık TR24 de olacak.

Global Medya Group Prodüksiyon Televizyon Yayıncılık A.Ş, bir dönem Kanal 6 ve Cine 5’e ev sahipliği yapan binada hummalı bir çalışma içinde. Bina, üç ayda baştan aşağı yenilendi. TR24, yayın ve haber otomasyon sistemleri için ciddi bir altyapı yatırımı yaptı.

TR24 yönetimi, son teknolojiyi kullanarak, habercilik yarışına rakipleriyle aynı seviyede, hatta bir adım önde girmeyi hedefliyor.

TR24 haber kanalının Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı işadamı Elnur Abdullayev, Genel Müdürlüğü’nü televizyon ve digital yayıncılığın genç ve tecrübeli ismi Mammad Gulmammadov yürütecek.

TR24 yöneticileri Genel Yayın Yönetmenliği için deneyimli televizyoncu Suat Toktaş ile anlaştıklarını açıkladı.

Suat Toktaş’ın, TR24 ile el sıkıştıktan sonra hızlı bir görüşme trafiğine girdiği öğrenildi. Ankara’da 13 yıl muhabirlik, editörlük ve haber müdürlüğü görevlerinde bulunan Suat Toktaş, CNN Türk Ankara bürosundan, 2001 yılında, İstanbul haber merkezine geçti. Burada 10 yıl boyunca editörlük ve haber müdürlüğü yapan Toktaş, ardından Habertürk TV’ye geçti ve burada 5 yıl boyunca orta ve üst kademe yöneticiliği yaptı. Toktaş, TR24’ü kurarken 15 yıllık haber kanalı birikiminin süreci kolaylaştıracağını söyledi.

Uzun yıllar sonra Türkiye’de iddialı bir haber kanalı ilk kez kurulduğunu belirten Suat Toktaş, “TR24, mevcut kanallardaki rutin ve bu rutinin spiker, editör, muhabir, kameraman, kısaca her kadroda yarattığı ataleti giderecek bir anlayışla yola çıkacak. Hedefimiz en kısa sürede dikkatle izlenen bir kanal yaratmak. Bunun için öncelikle sağlam bir altyapı gerekiyordu. Dünya yayıncılık piyasası araştırıldıktan sonra, en hızlı ve habercilerin en rahat kullanabileceği, görüntüyü ve haberi izleyiciye en kısa sürede ulaştırabilecek teknoloji satın alınmış durumda. Altyapı yatırımlarında gösterilen hassasiyeti, haber ekibini kurarken de ortaya koyacağız. Şu anda ekranlarda izlediğiniz pekçok ismi TR24’te göreceksiniz.” sözlerini kayda geçirdi.