Yeni Şafak Ve İhlas Grubu'na FETÖ suçlaması iddianamede!

Hükümete yakın gazete ve TV’lerin, FETÖ iddianamesinde örgütün yayını olarak gösterildiği gündeme geldi.

Yeni Şafak Ve İhlas Grubu'na FETÖ suçlaması iddianamede!
MedyaRadar'da yer alan habere göre hükümete yakın gazete ve TV’lerin, FETÖ iddianamesinde örgütün yayını olarak gösterildiği gündeme geldi. İddianamede yer alan listede Yeni Şafak Grubu’na ait TVNET televizyonunun da olması dikkat çekti.

Yeni Asya gazetesinin haberine göre Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanıp Yozgat Ağır Ceza Mahkemesine sunulan 11 sanıklı, 110 sayfalık 2017/21 numaralı iddianamede Yeni Asya’nın yanı sıra, Hükümete yakın TV kanallarından TVNET ile, İhlas Holding’e ait Türkiye ve Turkuaz Yayın Grubundan Yeni Asır gazeteleri, Semerkand Grubu bünyesindeki Radyo 15 ve Nesil Yayın Grubuna ait Moral FM de “FETÖ-PDY” yayınları arasında gösterildi.

İstanbul'da 15 Temmuz sonrası tutuklandıktan sonra iki hafta önce tahliye edilen Prof. Dr. Vedat Demir’le birlikte bir grup akademisyenin yargılandığı dava için hazırlanan iddianamede de, sanık profesörlerden birinin yıllar önce verdiği röportajın yayınlandığı Bizim Aile dergisi “suç delili” olarak gösterilmiş ve bu psikiyatri profesörü de Demir’le birlikte tutuklu kaldıktan sonra çıkarıldığı ilk duruşmada mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Yeni Şafak Ve İhlas Grubu'na FETÖ suçlaması iddianamede!

MEDYARADAR