YİBO öğrencilerinin büyük heyecanı!..

Hasköy Kadir Rezzan Has Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri şimdiden Seviye Belirleme Sınavı (SBS) için kolları sıvadı.

YİBO öğrencilerinin büyük heyecanı!..

Muş Hasköy Kadir Rezzan Has Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri Seviye Belirleme Sınavı (SBS) için hazırlıklara şimdiden başladı. 2011 SBS'de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Nagihan Akdemir'in başarısını örnek alan kız öğrenciler, Türkiye derecesi için sıkı bir çalışma temposu içerisine girdi. Halk Eğitim Merkezi'nin destekleri ile verilen SBS kurslarına 30 kız öğrencinin katıldığını belirten Okul Müdür Yardımcısı Burak Yaşa, öğrencilere her türlü imkanların sağlandığını ve başarılı olmaları için çok sayıda kaynak temin ettiklerini söyledi. YİBO'da yatılı kalan ve gündüzlü eğitim gören toplam 730 öğrencinin çok başarılı olduğunu belirten Yaşa, SBS'den kesinlikle çok iyi dereceler beklediklerini söyledi.

"ÖĞRENCİ KENDİSİYLE YARIŞIYOR"

Muş Valiliği tarafından yapılan başarı değerlendirme sınavları ve okul tarafından yapılan sınav sonuçlarının karşılaştırıldığını belirten Okul Müdür Yardımcısı Burak Yaşa, öğrencinin sürekli kendisi ile yarış halinde olduğunu söyledi. Yaşa, şu bilgileri verdi: "Okulumuzdaki ikinci kademeden sorumluyum. Okulumuzun yatırı olmasından dolayı öğrencilerimizin ders dışı etkinlikleri ve aynı zamanda ikinci kademe SBS de olmasından dolayı çalışmalarını düzenli bir şekilde yürütüyoruz. Şimdilik SBS olarak çalışmalarımızda Halk Eğitim Merkezi'nin desteklediği bir kurs programı uygulamaktayız. Bu kurs kapsamında 30 öğrencimiz eğitim görmektedir. Bu öğrencilerimize sene içerisinde Valilik sınavları ve bizim yaptığımız denemeler sonucunda bireysel başarılarını takip etmekteyiz. Denemeler sonucunda öğrenciyi kendisi ile yarıştırıyoruz. Her öğrencinin bir önceki denemede yaptığı doğru sayısı ile daha sonra yapılan doğru sayısı ile kıyaslamaktayız. Her öğrenciyi kendisi ile kıyaslayarak her branşı ayrı ayrı değerlendiriyoruz. Bunu tablo haline getiriyoruz. Hem öğrenci ve hem de öğretmen açısından çok verimli bir çalışma oluyor. Sürekli öğrenci kontrol altında tutuluyor. Bu yönden çok faydalı oluyor. Öğrenciyi başkası ile yarıştırdığınız zaman eziklik his edip kendini yenik his eder. Geçen yıl bu çalışmaların meyvesini aldık. Geçen sene 500 tam puan alan bir öğrencimiz oldu ve bu yılda aynı şekilde derece bekliyoruz."

Hasköy Kadir Rezzan Has Kız Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) bünyesinde 286 yatılı öğrencinin olduğunu belirten Müdür Yardımcısı Burak Yaşa, boş zamanların satranç, resim ve atletizm egzersizleri ile değerlendirildiğini söyledi. Yaşa, "Öğrencilerimizin boş vakitlerini değerlendirmek için satranç, resim, atletizm egzersizleri var. Bu egzersizlerimizi iki amaçla yapılıyor. Birincisi boş vaktinde zamanın iyi şekilde değerlendirilmesi ve akademik olarak başarısı düşük ama sportif faaliyette ve başarılı olan dallarda daha başarılı olmalarını düşünüyoruz. Bunun dışında her hafta sonu etkinlikleri ile film, konser ve müzik şenlikleri yapılıyor. Bunların sayesinde öğrencilerimizi ders stresinden uzaklaştırıp az da olsa motive etmektir. Toplam yatılı 286 öğrencimiz var ve normal eğitimde 332 gündüzlü ve genel toplamı ise 730 öğrencimiz bulunmaktadır." diye sözlerini tamamladı.