Yılbaşı ikramiyesi herkesin rüyasını süslüyor

Büyük ikramiyenin 60 milyon lira olarak belirlendiği Milli Piyango yılbaşı çekilişine vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Çekiliş için bastırılan biletlerin yaklaşık yüzde 90'a yakını tükendi.

Yılbaşı ikramiyesi herkesin rüyasını süslüyor
Yeni Asır'da yer alan habere göre söz konusu biletlerin tümünün satılması halinde vatandaşa 348 milyon 180 bin liralık ikramiye dağıtılacak. Bunun 60 milyon lirası büyük ikramiye olarak verilecek. Diğer büyük ikramiyeler ise 1'er adet 10 milyon, 5 milyon, 2 milyon, 1 milyon ve 500 bin lira olacak.

Yetkililerden uyarı

Öte yandan Milli Piyango İdaresi yetkilileri, vatandaşların kendi menfaatleri ve güvenlikleri için dikkat edilmesi gereken hususları şöyle sıraladı:

"Biletler ruhsatlı bayilerden alınmalı. Biletlerin arkasına ad ve soyad yazılarak imzalanmalı, ortak bilet alanlar biletin arkasını birlikte imzalamalı.

Bir bilete isabet eden ikramiyenin ödenebilmesi için bilet çekiliş tarihi, ikramiye ve seri numarası, fiyat ve kupür itibarıyla herhangi bir kuşkuya meydan vermeyecek şekilde kendini ibraz eder nitelikte olmalı. İkramiye kontrolü en büyük ikramiye numarasından küçüğe doğru yapılmalı.

İkramiyeli biletler çekiliş tarihinden itibaren her halükarda 1 yıl içinde ibraz edilerek ikramiyesi alınmalı"