Yıldırım Demirören'den önemli açıklamalar

TFF Başkanı Yıldırım Demirören gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Yıldırım Demirören'den açıklamalar
AMKSpor'da yer alan habere göre Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Riva’da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde A Spor tarafından gerçekleştirilen programda Serkan Korkmaz’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

İşte Yıldırım Demirören’in açıklamaları:

“Futbolun idaresini bilen tecrübeli bir insanım. Çok suskun kalmam. Burada eksiğimiz oldu, iletişimi yapamadık. İki tane gazete sahibi olmama rağmen. Göreve geldiğimizde 270 milyon TL olan TFF bütçesi 602 milyon TL'ye yükselmiş durumda. Bugün kamuoyunda konuşulanların aksine tamamen gerçeklerden bahsedeceğim. 14 yabancı kuralından kulüplerimiz fayda almış gibi görünüyor. Kanun değişikliği yapılırsa, bir sonraki ihaleyi Kulüpler Birliği yapacak. Ben de bunu destekliyorum. Milli Takım’ı aldığımızda FIFA sıralamasında 50’lerdeydi, bugün 20’lerde. En önemli hocalardan birini getirdik. Genç oyuncularımız yurt dışına transfer olmaya başladı. Bu bizim için çok önemli. Federasyon başarısı denince, milli takım ve hakem performansına göre değerlendiriliyor. Sadece bu çok yanlış.”

“BAŞARI HOCA VE OYUNCULARIN”

“Milli Takım’ın başarısı hocamıza ve oyuncularımıza aittir. Süper Lig takımlarından puan silme cezasından kıl payı kurtulanlar var. PTT 1. Lig ekiplerinin puanlarını sildik. Gelir ve gideri dengelemezlerse ummadığımız takımlarımız UEFA’ya gitmeme durumuyla karşılaşabilir. Ben ve hocam, kimin niye konuştuğunun, kimin niye algı operasyonu yaptığının farkındayız.”

“PTT 1. LİG YAYINI BAŞLIYOR”

“Bu hafta 1. Lig maçları yayınlanmaya başlıyor. Hayırlı olsun takımlarımıza. Passolig güvenlik açısından oluşmuş bir organizasyon. İlk başta istemediğimiz seyirciler stada gelmedi. Son 3 sezonda seyirci ortalaması artıyor. 2015/16 sezonu itibariyle seyirci sayısı %35 arttı. Seyirci konusunda kişilere biz inemeyiz, biz kolluk kuvveti değiliz. Eksik yönler var, yargıya gidince tam çalışmıyor.”

“ÖNCE İĞNEYİ KENDİMİZE BATIRALIM”

“Mühim olan taraftara oynayıp transfer yapmak değil, mali durumu toparlamak. Biz gelmeden önce saha kapanıyordu. Saha kapatmayı kaldırdık. Tribünleri kapattık. Şimdi ise bölümleri kapatıyoruz. Kamuoyunun kavga yaratma isteğinden çok, ben tamamen gerçekleri söyleyeceğim. Herkes bunu bilsin! Yanlış yapan kişileri kendi içimizde ihbar ederek bunları bildirmemiz gerekir. Önce iğneyi kendimize batıralım. Ziraat Türkiye Kupası’nda şampiyon olana ekstradan 5 milyon veriyoruz federasyon olarak. Türkiye Kupası’nı finalini önümüzdeki sezon Avrupa’da oynatabiliriz. Türklerin yoğun olduğu bir yerde…”

“PRİM KAVGASI OLMADI”

“Prim kavgası olmadı. Tabii ki takım kaptanı, hocasıyla primle ilgili konuşabilir. Ancak konuştuğu yer yanlıştı, seyircilerin önünde, antrenman sahasında… Beklenmedik bir anda EURO 2016’ya katıldık. Oyuncularımızın o gün bize yaşattığı mutluluk bu bedele değerdi. Yine elemeleri geçersek prim vereceğiz. Bu ülkede teknik heyete 15 milyon euro prim verildi. Ekim ayında primlerin verildiği tartışılmazken bugün neden tartışılıyor? Prim başarının bir ödülü. Bu bir ödül. Her şeyi tartışmak alışkanlık haline gelmiş. Milli oyuncuya prim vermeyelim o zaman.”

“BURAK 467 BİN TL PRİM ALDI”

“Biz hayatımızda 3 defa şampiyonaya gittik. Prim vermiyor dediğimiz adamlar her sene turnuvadalar. Milli Takım’ı korumak hocanın görevidir. Takım yaratmak, şampiyon olmak zaman ister. Sadece şampiyonluğa odaklanmak yanlış. Kamuoyu kimin ne kadar aldığını biliyordu. Neyi tartışıyoruz. Bunlar tehlikeli oyunlar. Biz bunu yapanları biliyoruz. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye Yenikapı’yla birleşti. Şimdi nereden vuracaklar? Futbolla vuracaklar. Türkiye bu algı operasyonun kimin yaptığını gayet iyi biliyor. Herkes haddini bilsin. 15 Temmuzda çektik bunun acısını Benim kaptanım prim için kavga etmez. Başkan olarak futbolcu benim kardeşim ama Burak muhattabı olarak değil. Burak 467 bin TL prim aldı.”

“BİZİM İÇİN DEĞERLİ OYUNCULAR”

“Arda, Hakan ve Selçuk da bizim için çok değerli oyuncular. Arda’nın sakalı var, Selçuk’un bıyığı var diye almayın demeyiz. Hoca sen bunu neden almadın diyemeyiz. Bu bir teknik kadrodur. 6 kilo almış, 6 ay oynamayan oyuncu milli takımdaydı. 6 ay oynamayan oyuncu neden milli takımda demedik. Milli takımın kadrosunu teknik ekip belirler. Biz anca disiplin olayına bakarız, Arda’da disiplin sorunu olmadı. Fatih Terim kızdım diye bir oyuncuyu almamazlık etmez. Benim gerçeklerim insanları tatmin etmeyebilir. Hakan Balta yoktu, Caner yoktu çağrıldı. Herkes çağrılabilir. Herkesin milli takıma gelebileceğini, milli takımdan gidebileceğini söylemiştik.”

“ARDA’YA MİLLİ TAKIM KAPILARI KAPALI DEĞİL”

“Bazı insanlar arabulucu olarak olayın içine girmeye çalışıyor. Çok yanlışlar yapıldı. Yapılan oyunun farkındayız. Hedef hocamız, biz de hedef olmuşuzdur, burada gözü olan çok insan vardır. Futbolla oynayarak belli karışımlar yapıyorlar. Biz her şeyin farkındayız. Algı politikasını yaratan insanlar bedelini ödeyecekler. Arda’ya milli takım kapıları kapalı değil, olur mu böyle bir şey. Hocamız böyle bir şey demedi. Akşam evleniyoruz, sabah kalıyoruz çocuğumuz nerede diyoruz. Biraz bekleyelim, sabırlı olalım.”

TERİM’İN SÖZLEŞMESİNİN SIZDIRILMASI KONUSU

“Terim’in sözleşmesinin sızdırılmasının zamanlaması bize de manidar geldi. 2013 senesinde sözleşme gazetelerde sayfa sayfa çıktı. Bu sözleşme 2013 yılında ortaya çıkmıştı ve o gün yorum yapanlar, bugün ilk kez görmüş gibi yorum yapıyorlar. Yeni ortaya çıkan bir durum değildi. O zamandan bu yana personel kadromuzda büyük değişiklik yaptık. 50’ye yakın kişi işten çıkardık. Hocayı istemiyoruz da böyle bir yol izledik gibi gösterildi. Giden birilerinden çıktığını düşünüyoruz, buradan birinden çıktıysa soruştururuz. Sanki ilk defa çıkmış gibi gösterildi sözleşme. Hocamız anadolu çocuğu. Bizim ayrı bir dostluğumuz var. Bu dostluk herkesi rahatsız ediyor. Bu bir operasyon. Biz bir şey çıkartmadık. Hocaya ve takıma zarar vermek için yapılmış bir davranıştır. Bütün spor yorumcular bu mukavelenin detaylarını zaten biliyordu. Kimin ne oyunları var? Kendimize gelelim. Hep bir operasyon ve maçtan önce yapılıyor.”

“HOCAMIZ RAPOR VERİYOR”

“Biz geldiğimizden beri bütün rezervasyon ve işlemleri kendimiz yapıyoruz. Beni ve ekibimi tanıyan herkes biler. Hata olur ama kasıtlı olmaz. İki maçın maaliyeti konaklama dahil 994 bin TL. Milli takımın önceki dönemdeki ABD kampında 1 milyon Dolar limuzin parası ödenmiş. Ben ve ekibim bu konularda çok hassasız. Hocamız rapor veriyor ama takımla alakalı değil. Tesis ve altyapı ile ilgili rapor veriyor.”

“EMRE MOR’U, KAAN’I ÇIKARTTIK”

“Emre Mor’u, Kaan’ı çıkarttık. Kimse bilmiyordu Türkiye’de. Kişi değil kurum olarak çok büyük saygı görüyoruz. Bizim desteklediğimiz, bizim insanları lobi yaparak kullandığımız kişi başkan oldu. Biz şu anda saygı görülen bir federasyonuz. Avrupa Şampiyonasında Arda bu çizgide miydi? Hoca hazır olarak görmemiş, zaten hedefimize ulaşamadık. Bu değişiklikler hep olacak, radikal değşikliklere hazır olmamız gerekiyor. Arda inşallah Kosova maçının kadrosuna çağrılır, buna hocamız karar verecek. Arda her zaman artılar katan bir oyuncudur, hocamız bunu değerlendirerek karar verir.”
Konular Spor Haberleri