Aziz Yıldırım'a 324 milyon TL şoku!

Kanarya’nın iki önemli sponsoru Acıbadem ve Doğuş yeni sezonda olmama kararı aldı. Bu sponsorların ayrılmasıyla Sarı-Lacivertli Kulüp yaklaşık 324 milyon TL gelirden oldu.

Yıldırım'a 324 milyon TL şoku!
Akşam'ın haberine göre Fenerbahçe'de bugün ve yarın yapılacak olağan genel kurul öncesi iki büyük şok yaşandı. Sarı-Lacivertli Kulübün maddi yükünü çeken iki önemli sponsor firması yeni sezonda olmayacak. Fenerbahçe’nin forma ve birçok dalda sponsoru olan Acıbadem Grubu geçen hafta 31 Mayıs 2018 tarihinden itibaren sponsorluk sözleşmesini feshettiğini açıkladı. Sarı-Lacivertli kulüp, 2017-18 sezonu için yaklaşık 8 ayın sonunda, ligin ikinci yarısının başlangıcında forma göğüs sponsorluğu için Acıbadem Sağlık Grubu ile 3+3 yıllık dev bir anlaşmaya imza atmıştı.

2 YIL SÖZLEŞMESİ BULUNUYORDU

Yarım sezon için 7.5 milyon euroyu kasasına koyan Sarı-Lacivertli Kulüp, kalan 2 yıl için de ilk olarak 15 milyon euro, ikinci yıl da 15 milyon euro olmak üzere kasasına 30 milyon euro (162 milyon TL) koyacaktı. Diğer 3 yıllık opsiyonlu anlaşmanın detayları da ilk 3 senenin bitiminde görüşülecekti. Sözleşmedeki bir madde de oldukça dikkat çekiciydi. Anlaşmaya göre, fesih durumunda iki taraf için de herhangi bir cezai yükümlülük bulunmuyordu. Acıbadem Sağlık Grubu, sözleşmede yer alan fesih maddesini kullanarak, sponsorluktan çekilince gelecek dönemde kulüp hesaplarında ciddi bir açık oluştu.

YILLIK 15 MİLYON EURO ÖDÜYORDU

İkinci şok ise Doğuş’tan geldi. F.Bahçe Basketbol Takımı ile Doğuş Grubu geçtiğimiz yılın haziran ayında önemli bir anlaşmaya imza attı. 3 yıllık sözleşmeye göre Doğuş Grubu, Kanarya’ya her sezon için 15 milyon euro civarında finansman sağlıyordu. Doğuş, sponsorluktan çekilme kararı aldıktan sonra 2 yıllık ödeme olan 30 milyon euroyu (162 milyon TL) F.Bahçe’ye ödemeyecek.  Bu iki dev sponsorun ayrılmasıyla birlikte Fenerbahçe, 324 milyon TL’lik müthiş bir gelirden mahrum kaldı.
Konular Spor Haberleri