Yılın annesiydi artık şehit annesi!

Siirt’in Baykan ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ şehit oldu. 22 yıldır engelli kızına baktığı için Tokat’ta “yılın annesi” seçilen Gülizar Akdağ, “şehit annesi” unvanı da kazandı.

Yılın annesiydi artık şehit annesi!
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Siirt’in Baykan ilçesinde PKK’lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ’ın annesi Gülizar Akdağ, “yılın annesi” unvanına “şehit annesi” unvanını da ekledi. Baykan ilçesine bağlı Çukurca köyündeki jandarma karakolundan ilçe merkezine gitmek üzere hareket eden güvenlik güçlerinin bulunduğu araca teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 29 yaşındaki Astsubay Üstçavuş olay yerinde şehit düşerken, bir asker ve bir güvenlik korucusu yaralandı. Yaralılar, kaldırıldıkları Siirt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Siirt Valisi Ali Fuat Atik, yaralanan güvenlik korucusu ve askeri, Siirt Devlet Hastanesi'nde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit Astsubay Üstçavuş Yakup Akdağ’ın Tokat’taki babaevine acı haber tez ulaştı. Mahmutpaşa Mahallesi’nde yaşayan baba Hasan ve anne Gülizar Akdağ’a acı haber, Tokat Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Muhittin Özerli ve İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından verildi. Gözyaşlarına boğularak fenalaşan anneye sağlık ekipleri müdahale etti. Anne güçlükle sakinleştirilebildi. Akdağ’ın, ‘Serebral palsi’ hastası engelli 22 yaşındaki kızı Sevda Akdağ'a özverili bir şekilde baktığı için kentte “yılın annesi” seçildiği ortaya çıktı. Fedakarlığı nedeniyle “yılın annesi” seçilen Akdağ, bu unvanına şehit annesi unvanını da ekledi.

Engelli kızı ödül kazandırdı

Şehit annesi Gülizar Akdağ, Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından, Serebral palsi hastası engelli 22 yaşındaki kızı Sevda Akdağ’a fedakarca baktığı için ‘yılın annesi’ seçilmişti.