Burhan Kuzu: 'Parlamenter sistem yıllarca anamızı ağlattı'

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki 'Deşifre' programına TBMM Anayasa komisyonu başkanı ve Ak Parti milletvekili Prof. Dr. Burhan Kuzu konuk oldu.

'Yıllarca anamızı ağlattı'

YSK'nın A Haber'e verilen 45 yayın durdurma cezasını yorumlayan Kuzu, "Bu cezalar kabul edilebilir cezalar değil. Anayasa YSK'nın kararları kesindir diyor ama bu kanun seçim sonuçları ile ilgilidir. Bu cezaların idari yönü ağır basıyor. Hukukçular incelemeli, itiraz edilebilir. Bu cezalarla vatandaşın haber alma hakkı engellenmiştir. O süreçte yayın yapan diğer kanallarda da sayın başbakan ve hükümet ile alakalı gerçek dışı yayınlar yapıldı ama onlara yönelik hiçbir ceza verilmedi." değerlendirmelerinde bulundu.

Twitter ile ilgi Anayasa mahkemesine neden bireysel başvuruda bulunduğuna da değinen Kuzu, "Amacım twitter'ı kapatmak değildi. Şahsıma yönelik ağza alınmayacak ağır küfürler yapıldı. Hakkımı sonuna kadar arayacağım.

Anayasa Mahkemesinin HSYK yapısıyla ilgili kanun değişikliğini kısmen iptal etmesini de eleştiren Prof.Dr. Burhan Kuzu sözlerini şöyle sürdürdü "Dünyanın hiçbir yerinde HSYK yapısı aynı değil. Birçok ülkede HSYK üyelerini bakan atıyor. Anayasa Mahkemesinin bu kararını doğru bulmuyorum."
diye konuştu.

"PARLAMENTER SİSTEM BAŞIMIZA BELA OLDU"

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgi de değerlendirmede bulunan Kuzu: "Bizim parlamenter sistemimiz çok sıkıntılı bir sistem. Yıllarca parlamenter sistem anamızı ağlattı, resmen başımıza bela oldu. Şimdi İngiltere bile başkanlık sistemini düşünüyor. Muhalefet başkanlık sistemini istemiyor. Niye? Çünkü yüzde 51 oy alamayacaklarını biliyorlar. O yüzden Türkiye batsın diyorlar. Başkanlık sistemi Türkiye'nin menfaatine olur. Başbakan Erdoğan ABD Başkanı Obama'dan çok daha etkili bir kişidir" şeklinde konuştu…

AKŞAM