Yılmaz Atadeniz'in eşine korkunç tuzak!...

Yönetmen Yılmaz Atadeniz'in eşini arayan tele-dolandırıcılar "Kocanızı gözaltına aldık" yalanıyla 8 bin liralık ziynet eşyası çaldı.

Yılmaz Atadeniz'in eşine korkunç tuzak!...

Ünlü sinema yönetmeni Yılmaz Atadeniz'in eşi Naciye Armağan Atadeniz'i arayan tele-dolandırıcılar, "Eşinizi gözaltına aldık. Evinizdeki altınları inceleyeceğiz. Altınlar, istediğimiz yere bırakılmazsa eşiniz tutuklanacak. Sizi de gözaltına alacağız" dedi.

Atadeniz'in eşi, yönlendirildiği telefon kulübesine '8 bin lira' değerinde ziynet eşyası bıraktı. Film gibi dolandırıcılık olayı, geçtiğimiz perşembe sabahı İstanbul, Rumeli Hisarüstü'nde yaşandı. 81 yaşındaki Türk sinema filmi yönetmeni, ünlü senarist ve yapımcı Yılmaz Atadeniz'in eşi Naciye Armağan Atadeniz'i arayan dolandırıcılar, "Eşinizi gözaltına aldık. 7 ile 24 yıl arasında yargılanacak. Evinizdeki altınlarla değerli ziynet eşyalarını incelememiz gerekiyor. Altınları istediğimiz adrese bırakmazsanız eşinizi tutuklayacağız. Sizi de gözaltına almak zorunda kalacağız" dedi. Atadeniz'in 68 yaşındaki eşini tehdit ederek telefonunu kapatmamasını sağlayan dolandırıcılar adres verdi. Naciye Atadeniz evindeki ziynet eşyalarını alarak telefon dolandırıcılarının istediği yere götürdü.

AZ KALSIN SATILIYORDU

Telefonda yönlendirilen Atadeniz'in eşi Rumeli Hisarüstü'ndeki bir telefon kulübesine yaklaşık 8 bin lira değerindeki ziynet eşyalarını bıraktıktan sonra, dolandırıcılar tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. "Altınları aldıktan yarım saat sonra eşinizi serbest bırakacağız. Siz hemen evinize gidin. Kimseyi aramayın. Eşiniz nezarethaneden çıkınca eve dönecek" diyen dolandırıcılar, içinde ziynet eşyası bulunan çanta ile kaçtı. Naciye Armağan Atadeniz, eşinin 50 dakika boyunca evlerine dönmemesi üzerine 155'i aradı. Dolandırıldıkları anlaşılınca Atadeniz çifti, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelip şikâyetçi oldu. Olayla ilgili çalışma başlatan İstanbul polisi, kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin kimliklerini tespit etti. Tele-dolandırıcıların, şebeke halinde çalıştıkları ve farklı illerde oldukları saptandı. Adana ve Diyarbakır polisleri ile de irtibat kuruldu.

Takibe alınan şüpheliler, ziynet eşyalarını satmak üzereyken yakalandı.

EMİR SOMER / SABAH İNTERNET SİTESİ