Yılmaz Özdil'den çarpıcı açıklamalar

Türkiye’nin en güvenilir kişisi Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu ‘Halk Arenası’ efeler diyarı Aydın’da sevenleriyle buluştu.

Yılmaz Özdil'den çarpıcı açıklamalar

Sözcü Gazetesi köşe yazarı, değerli kalem Yılmaz Özdil; Uğur Dündar'la 'Halk Arenası' programının konuğu oldu ve çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Özdil, günümüzde televizyonun izleyiciye sunduğu akıl almaz örnekleri her zaman ki benzersiz uslubuyla izleyiciye aktardı.

"Televizyonları izleyen her yurttaş görüyordu ki ana haber bültenlerinden sonra başlayan dizilerde her akşam en az 8 milyon kişi falan öldürülüyor. Yani birbirlerine yaylım ateş açanlarla başlıyor dizi, reklama ateş ederek giriyor, reklamdan sonra insanları öldürerek başlıyor. Yani halk arasındaki tabirle 'it, uğursuz' dediğimiz tipler kahraman haline getiriliyor. Mesela 'Kahraman Hırsız' filmi çekiliyor bizim ülkemizde. Çoluk - çocuk bunları seyrediyor 'O zaman bende it olayım; it olursam güzel arabaya biner güzel kızlarla olur, çok para kazanırım' diye düşünüyor. Ne kadar hıyar ve maganda bir adam olursan toplumda bu kadar saygı görüyorsun.

Toplumda son 10 -15 senede sayın medyamızın rol model olarak çıkarıp topluluğa sunduğu insanlara bakın; kadın satıcısı jüri üyesi var bu ülkede. Korkunç ahlaki problemleri defalarca manşet olmuş köşe yazarı var. Mesela bu ülkede o, sokakta birbirini vuran çocuklara sorun hangi dizideki hangi çete başının adı ne size söyler. Ama sokakta herhangi bir yurttaşı çevirin bir ressam ismi söyleyemez. Bir heykeltraş ismi söyleyemez. Bir tiyatrocu, klasik Türk müziği sanatçısı ismi söyleyemez ama hangi it hangi iti vurmuş herkes biliyor. Mesela Milli takımımızın kaptanlığını yapmış futbolculara bakıyorsunuz; biri hastanede ateş ediyor biri hakimi dövüyor...  Kim gol attı diye bir şey yok; kim ne kadar küfür etmiş, kim ne kadar ceza yemiş bunlara bakılıyor... Mesela teknik direktör falan olarak fotoğrafları çıkan insanlara bak o televizyondaki mafya dizilerinin rol modelleri. Bir toplumu insanlıktan çıkarmaya çalışıyorlar. Ve bir toplumu insanlıktan çıkaran ne kadar kötü örnek varsa rol model olarak bizim önümüze konuyor. 'Keşke Yunan galip gelseydi' diyen adam ilim adamı diye Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda sofraya oturtuluyor..."


İzlemek için haberin videosuna TIKLAYINIZ!..