Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'un katilinden Oray Eğin'e mektup!

Yönetmen Kemal Uzun cinayetinin zanlısı, Habertürk yazarı Oray Eğin'e mektup yazdı.

Yönetmen Mustafa Kemal Uzun'un katilinden Oray Eğin'e mektup!
MedyaRadar'da yer alan habere göre bir süre önce gerçekleşen yönetmen Kemal Uzun cinayetinin zanlısı Osman Akti; Maltepe Kapalı Cezaevi’nde yatıyor. Osman Akti Habertürk yazarlarından Oray Eğin'e mektup yazdı.

İşte Oray Eğin'in o mektubu içeren bugünkü yazısı:

Katilden mektup var


BİR süre önce gerçekleşen yönetmen Kemal Uzun cinayetinin zanlısı Osman Akti hâlâ Maltepe Kapalı Cezaevi’nde yatıyor. Önceki gün kendi deyimiyle “Türk halkının bu cinayetle ilgili aydınlatılması” için bana bir mektup gönderdi. Tabii asıl amacı savunmasına medya desteği bulup hafifletici ceza almak.

Mektubunu bana göndermesinin nedenini, “Türkiye halkına gerçekleri yazmandır” diye açıklıyor. Haberi okur okumaz bunun bir eşcinsel cinayeti olduğunu yazmıştım.

Akti’nin anlattıkları da benzer eşcinsel cinayetlerinden farklı değil. Varoşlarda yaşarken ünlü olma hayaline kapılıyor, oyunculuk ajansına katılıyor. Kemal Uzun’un yönettiği dizide bir polis memurunu oynayacağını öğrenince de heyecanla sete gidiyor.

“Set başlamadan birkaç dakika önce şapkalı ve gözlüklü bir şahıs bana merhaba deyip yanıma geldi, sohbet esnasında beni daha önce de bu sette gördüğünü söyledi ve hal hatırımı sordu” diye yazıyor. “O adamın yönetmen koltuğuna oturduğunu gördüğümde hem şaşırdım hem de sevindim. Set boyunca üç kere yanıma gelerek benimle konuştu. Setten sonra telefon numaramı istedi, yönlendireceği bir şeyler olursa arayacakmış, diye bu duruma çok sevinerek eve gittim.”

Daha sonra bir hafta boyunca mesajlaşmışlar; genç erkek hayallerinden bahsetmiş, Kemal Uzun ona yardımcı olacağını ama buluşmaları gerektiğini söylemiş.

AYIP OLMASIN VİSKİSİ

Mecidiyeköy’de buluşup Şile’deki yazlığa gitmişler. “Viski ısmarladı, biz de içtik tabii” diye yazıyor. “Şile’yi gezdirdi filan tekrar eve geldik, yine ısrarla viski içirip konuşturuyordu beni. Sonra beni eve bırakmasını istedim, ama bana önce ‘Bir balık yiyelim, sonra gidelim’ dedi. Ben de kabul ettim. Restoranda bu sefer rakı içmemi ısrar etti, mecbur kabul ettim yanlış anlamasın diye. Ayağa kalkıp lavaboya gittiğimde ayakta durmakta güçlük çekiyordum. Tekrar beni eve bırakmasını istedim, ama bu sefer de eve gidip biraz dinlenmemiz gerektiğini söyledi, çünkü araba kullanamayacakmış. Eve gittiğimizde bu sefer de kendisi viski içirdi ve ben orada sızdım.”

Mektubun devamında hakikati sadece iki kişinin bilebileceği ayrıntılar yer alıyor. Taraflardan biri hayatta olmadığı için de Osman Akti’nin ne kadar doğru söylediğini kestirmek zor. Ama iddiasına göre Kemal Uzun onunla öpüşmeye çalışmış, “kimsenin aklına bile gelmeyecek tacizde” bulunmuş.

***********

YÖNETMENİN YATAĞI

Akti’nin yazdıkları bugüne kadar gay cinayetleri işleyen gençlerin mahkeme önündeki savunmalarından farksız değil: “Benimle birlikte olmak istedi, ben de kendimi korumak için öldürdüm.” Bile bile eşcinsellerle birlikte olup çeşitli anlaşmazlıklardan (para talebi ya da cinsel rollerin değişimi) sonra travma geçirip öldüren gençlerin ellerini kollarını sallayarak dışarı çıktığını biliyorum.

O yüzden de her benzer savunmaya kuşkuyla yaklaşıyorum.

ORAY EĞİN'İN HABERTÜRK'TE YAYINLANAN KÖŞE YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ!...