Yüksekova'da izinsiz gösteriye müdahale!

Yüksekova'da düzenlenen izinsiz gösterilere polis müdahale etti. Burada polisle göstericiler arasında çıkan olayda Roşhat Özdel açılan ateşle ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Roşhat Özdel yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Yüksekova'da izinsiz gösteriye müdahale!
Hürriyet'te yer alan habere göre ilçede 6 Aralık 2013'te çıkan olaylarda hayatını kaybeden Veysel İşbilir, Mehmet Reşit İşbilir ve Bermal Tokçu'nın ölüm yıl dönümünü bahane eden yüzleri kapalı gruplar, farklı noktalarında bir araya gelerek izinsiz gösteri düzenledi. Slogan atarak, güvenliği sağlayan polis araçlarına taş ve molotofkokteyli atan gruplara, polisler biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Ara sokaklara kaçan gruplar, bir süre sonra Cengiz Topel Caddesi, Sabancı Kavşağı, Yeni, Yeşildere, Esenyurt ve Esentepe mahallelerinde yeniden bir araya gelerek yollara barikat kurdu. Müdahalelerde başına gaz kapsülü isabet eden İlker Arslan, yaralandı. Arslan, olay yerine çağrılan ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bazı sivil araçların zarar gördüğü devam eden olaylar nedeniyle ilçe esnafı kepenk kapattı.

OLAYLARDA 1 KİŞİ ÖLDÜ      
  
Yüksekova İlçesi’nde bugün öğleden sonra başlayan olaylar sokak aralarında polisle göstericiler arasında kovalamacayla devam ederken, akşam saatlerinde İpekyolu Caddesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonu yakınında kalabalık toplandı.

Burada polisle göstericiler arasında çıkan olayda Roşhat Özdel açılan ateşle ağır yaralandı. Çevredekiler tarafından Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Roşhat Özdel yapılan tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi.

Yüksekova’da olaylarda bir kişinin öldüğünün duyulması gerginliği tırmandırırken, ilçede güvenlik önlemleri artırıldı.

VALİLİK: 'GÜVENLİK GÜÇLERİYLE ÇATIŞMAYA GİRDİ'

Hakkari Valiliği, Yüksekova'da çıkan olaylarla ilgili resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Silahlı çatışmanın çıktığı belirtilen valilik açıklaması şöyle:

"İlimiz Yüksekova İlçesinde 06.12.2014 cumartesi günü saat 16.00 sıralarında Adliye Lojmanlarına silahlı saldırı haberi alınması üzerine olay yerine geçen ekiplerimiz konu ile ilgili araştırma yaparken, yüzü maskeli ve silahlı, kimliği belli olmayan bir erkek şahsın Emniyet Kuvvetlerimize karşı silahlı saldırıda bulunması üzerine çıkan çatışmada; şahıs bir adet silah ve bir adet molotof kokteylle birlikte ağır yaralı olarak yakalanmış olup, tedavisi için Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmıştır. Olay yerinde yapılan inceleme sonucunda yaralı şahsa ait olduğu tespit edilen tabanca ile 8 boş kovan, molotof kokteyli ve bir adet maske ele geçirilmiştir. Konu ile ilgili olarak adli tahkikata başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Öte yandan Hakkari Valiliği açıklamasında yaralı olduğu belirtilen Roşhat Özdel'in, ilk bilgilere göre İpekyolu Caddesi üzerindeki akaryakıt istasyonu yakınında toplanan grupla güvenlik güçleri arasındaki olaylarda vurulduğu, çevredekiler tarafından hastaneye kaldırıldığı söylendi.

Adliye lojmanları yakınında polisle girdiği çatışmada silah ve molotof kokteyli ile yaralı yakalanan Roşhat Özdel'in tedavi için götürüldüğü Yüksekova Devlet Hastanesi'nde saat 17.00 sıralarında öldüğü belirtildi.

HDP’LİLER HASTANEYE GELDİ

HDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve parti yöneticileri, Rojhat Özdel’in ölümü üzerine hastaneye geldi. Milletvekili Canan yaptığı açıklamada hastaneye alınmadıklarını belirterek, "Devlet sivil bir insanını öldürmez. Bu ülkenin huzuru hepimize bağlı. Birlikte yöneteceğiz. Bir milletvekili hastaneye giremiyor. Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Burada parti yöneticileri dışında kimse yok. Elbette onlar gelecekler olayın nasıl meydana geldiğini bilecekler, yetkililerle görüşecekler ne oluyor ne bitiyor konuşacağız. İzin verilmiyorsa çekip gideriz. Siz orda, biz burada ne olacaksa olsun. ’Devlet güçlü öldürecekse öldürsün’ öyle mi diyeceğiz" dedi.

Milletvekili Canan ve yöneticilerin hastaneye alınmaması kısa süreli gerginliğe neden oldu. Gerginlik sonrası hayatını kaybeden Rojhat Özdel’in cenazesi otopsi için Malatya’ya gönderildi.