‘Yumurta‘ dediler rektörü dinlediler

Paralel yapının Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Kocacık’ı, 'THKP/C Dev-Yol terör örgütü üyesi olduğu ve devlet büyüklerine yumurta attırma planı yaptığı' gerekçesiyle yasadışı dinlediği belirlendi.

‘Yumurta‘ dediler rektörü dinlediler
Akşam'ın haberine göre Sivas'ta 'yasadışı dinleme' operasyonu kapsamında gözaltına alınan polislerin Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık'ı da terör örgütü THKP/C Dev-Yol üyesi olarak gösterip 9 ay dinlediği ortaya çıktı. Rektörün devlet büyüklerine yumurta atma da dahil örgüt adına bir çok faaliyet planlayabileceği iddiasıyla telefonlarının usulsüz dinlendiği müfettiş raporlarıyla tespit edildi. Rektör Prof. Dr. Kocacık polislerden şikâyetçi oldu.

MÜFETTİŞLER TESPİT ETTİ

Olay açılan soruşturma kapsamında Mülkiye ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişlerin yaptığı incelemede ortaya çıktı. İncelemede, 6 Ağustos 2012 tarihinde rektör olarak atanan Prof. Dr. Kocacık'ın 14 Mart 2012 ve 12 Aralık 2012 tarihleri arasında 9 ay boyunca usulsüz olarak dinlendiği anlaşıldı. Kocacık'ın terör örgütü adına öğrencileri yönlendirdiği, devlet ve hükümet büyüklerinin kente ziyaretleri sırasında yumurta atma gibi eylemler planladığı iddia edilerek hakkında teknik takip kararı alındığı ortaya çıktı. Dinleme kararının ise Malatya'dan alındığı belirlendi. İddialarla ilgili olarak CÜ Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık hakkında usulsüz dinleme yaptığı iddia edilen polisler hakkında şikâyetçi oldu.

Firari müdür yakalandı

Geçen hafta cuma günü yapılan operasyon ile gözaltına alınan 10 polis, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgu işlemlerinin ardından dün sabah adliyeye sevk edildi. Önce Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli polisler daha sonra adliye binasına götürüldü. Savcılık şüpheli polislerden H.D., R.Ö. ve Ö.Y.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı, 7 polisi ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.. Firari 2'inci Sınıf Emniyet Müdürü Ö.S. Sivas’ta bir kebapçıda yemek yerken yakalandı.

Usulsüz taltifte ilk duruşma

Bazı polislere, "hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla 17 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması Ankara’da yapıldı. İddianamede, sanıkların 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.