Yumurta-yoğurt kiloyu unut!..

Birçok kişinin sürekli yakındığı açlık krizleri ve alınan kilolardan doğru beslenerek korunmak mümkün. Uzmanlar bu sıkıntıya karşı yedikçe tokluk hissi veren besinleri tavsiye ediyor...

Yumurta-yoğurt kiloyu unut!..
Takvim'de yer alan habere göre havalar ısınıyor. Deniz sezonu iyice yaklaşıyor. Ancak fazla kilolar hala yerinde duruyor. Birçok kişi diyet yapmaya hazırlanıyor. Ancak uygulaması zor diyetlerle uğraşmaktansa doğru yiyecekleri seçerek kilo kontrolü ve zayıflamak mümkün oluyor. Günlük hayatta uygulanabilecek, beslenme alışkanlığı haline getirilecek sebze ve meyveler hem kilo vermenin hem de formu korumada etkili oluyor. Uzmanlar, "Tok tutan bu besinler birçoğu aynı zamanda vücudunuzun sağlıklı kalmasını sağlıyor" şeklinde konuşuyor. İşte uzmanlardan hem tok tutan hem zayıflatan besinlerin listesi...

MUZ: Açlık hissettiğiniz zaman, vücudunuz için pek çok açıdan zararlı abur cuburlar yerine muzu tercih edebilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli meyve hem şeker hem de yağ içeriği ile tokluk hissi verir.

YUMURTA: Protein yönünden zengin yumurta, hem protein ihtiyacınızı karşılayacak, hem de sizi tok tutacaktır.

AVOKADO: Pek çok diyet listesinde de yer alan avokado, B6 vitamini yönünden oldukça zengindir. Sizi tok tutarken, aynı zamanda kansere karşı da koruyacaktır.

ÇAVDAR EKMEĞİ: Diyet listelerinin hemen hepsinde kepekli ekmek yer alsa da asıl tokluk hissini veren çavdar ekmeğidir.

DİL PEYNİRİ: Hem protein, hem kalsiyum açısından zengin olan dil peynirini, gün içinde acıktıkça rahatlıkla tüketebilirsiniz.

BÖĞÜRTLEN: Acıktığınızda bir kase yoğurt ile karıştırıp yiyebileceğiniz böğürtlen, verdiği tokluk hissinin yanı sıra, içerdiği antioksidanlar sayesinde vücudunuzu zararlı toksinlerden arındırmanıza yardımcı olacaktır.

SARDALYA: Hem protein deposudur, hem de kan şekerinizi dengeleyerek tokluk hissi duymanızı sağlar.

ELMA: Oldukça düşük kalorili bir meyve olan elma, gün içinde acıktığınızda sizi tok tutacak sağlıklı bir atıştırmalıktır.

BADEM: Her gün düzenli olarak yenen bir avuç badem, obezite ile mücadelede etkili bir besindir.

SEBZE ÇORBASI: Kremalı yapmadığınız sürece, öğünlerinize koyabileceğiniz, ya da acıktığınızda ara öğün olarak tüketebileceğiniz

TARÇIN İŞTAHI AZALTIR

Tarçın, kan şekerini düzenleyerek iştahı azaltıyor. Yapılan çalışmaların sonucunda, özellikle şeker hastalarında kan şekeri dengeleyici bir etkisi olduğu biliniyor. Bir başka özelliği ise tokluk hissi veriyor. Gereksiz yemek yemeyi engelliyor. İçeriğindeki vitamin ve minaraller ile yağ yakıyor.

YEŞİL ÇAY İNCELTİYOR

Araştarmalar, sağlıklı yaşam için bol miktarda tüketilen yeşil çayın vücudu incelttiği, selülitleri azalttığı ve vücut direncini artırdığını gösteriyor. Metabolizmayı hızlandırması ve böylelikle kilo verme hızının artmasını sağlıyor. Bağırsak hareketlerini düzenliyor. Sindirimi rahatlatıyor. Günlük 3 bardak tüketilebilir.

YOĞURT AÇLIĞI BASTIRIR

İçeriğinde yer alan proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği de zayıflamaya yardımcıdır. Yapılan bilimsel çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını ortaya koymuştur.
Konular Kadın / Bakım