Yunan Başkonsolosluğu‘na flaş başvuru!

Ankara Büyükşehir Belediyespor Tekvando Kulübü sporcuları ve antrenörünün, 15-16 Mart tarihlerinde Hollanda'da yapılan uluslararası olimpiyatlara puan toplama maçlarına gitmek için Yunanistan Büyükelçiliğinden vize istedikleri ama reddedildikleri ortaya çıktı.

Yunan Başkonsolosluğu‘na flaş başvuru!

Türkiye Tekvando Federasyonu ile Ankara Büyükşehir Belediyespor Tekvando Kulübü antrenörü arasında yaşanan ve yargıya taşınan ''rüşvet iddiası" nedeniyle, Milli takım kadrosuna alınmayan kulübün 3 sporcusu ve antrenörü, bireysel olarak katılmak istedikleri turnuva öncesi yaşadıkları olayların inanılmaz boyutta olduğu ortaya çıktı.

Adının açıklanmasını istemeyen turizm firması yetkililerinin iddiasına göre, Ankara Büyükşehir Belediyespor Tekvando Kulübü sporcuları Gökhan Coşar, Yaprak Eriş, Sedanur Yumruçalı ve antrenörü Mustafa Gürsoy'un millilik belgeleriyle vize almak için turizm firması aracılığı ile Yunanistan Büyükelçiliğine müracaat ettiler. Ancak teminat isteyen büyükelçilik yetkililerinin, bilgi almak için Türkiye Tekvando Federasyonu'nu aradığı ve skandal bir cevap aldığı iddia edildi. Büyükelçilikte çalışan Elsa adındaki görevli, vize isteğinin reddedildiğini turizm firmasına bildirirken, Tekvando Federasyonu'ndan bir yetkilinin kendisini arayarak şunları söylediğini ifade etti: "Bizim böyle sporcularımız ve antrenörümüz yoktur. Onları yurt dışına kaçıracaklar. Onlar bizim kara listemizde ve bir yıl cezalılar."

Firma yetkilileri bu gelişme üzerine Hollanda konsolosluğuna giderek milli sporculara vize alabildi. Ancak burada da antrenör Mustafa Gürsoy'a vize verilmedi. Sporculara vize alan firma yetkilisi şunları söyledi:

"Konsolosluk, benim kefil olmam halinde sadece sporculara vize vereceklerini söyledi. Ancak antrenör Mustafa Gürsoy'a vize verilmeyeceği söylendi. Sporcularla Hollanda'daki turnuvaya gittik, ancak asıl skandalları orada yaşadık. Gökhan Coşar, Yaprak Eriş, Sedanur Yumruçalı adlı sporcuları Önce Frankfurt'a, oradan da Hollanda'ya araba ile götürdüm. Maçlar için salona geldiğimizde ilk tartıları kaçırdık ve sporcular kendi kilolarında yarışamadı. Üst kilolara girebilmek için fazlaca yemek yiyerek kendi kilolarından daha üst kilolarda maça çıkmak zorunda kaldılar. Kural gereği maçlarda kenar yönetiminde antrenör olmadığı takdirde sporcu maça çıkamıyor. Kulüp antrenörü Mustafa Gürsoy Hollanda'ya gelemediği için sporcular antrenörsüz kaldı. Bu nedenle orada bulunan Türk Milli Takım antrenörlerinden yardım istedik, ama etmediler. Azerbaycan Milli Takımı'ndan yardım istedik. Ancak Türk Milli Takım antrenörleri araya girerek buna da izin vermedi. Ben de İsrail ve Romanya milli takımlarından yardım istedim. Onlar da seve seve kabul ettiler antrenörlerinin sporcularımızın maçlarına çıkmasını. Uluslararası sıkıntı olmaması için iki ülke milli takım antrenörlerine teşekkür ettim ve Mısırlı antrenörlere gittim. Onlar da kabul ettiler ve 3 sporcumuzun maçlarına Mısır Milli Takım antrenörü çıktı. Sporcumuz Seda ilk maçından sonra rahatsızlandı. Milli takımımızın doktoruna gittim. O da Seda'ya bakmadı ve tekrar Mısır Milli Takım doktoruna giderek yardım istedim ve bize yardımcı oldu. Yaşanan durum orada tüm ülkelerin dikkatini çekti ve çok üzüldüler. Sporcularımız mindere çıktığında 'Türkiye' diye anons edildi. Organizasyon yetkilileri hiçbir sorun çıkarmayarak milli sporcularımıza her türlü desteği verdi. Türkiye Tekvando Federasyonu yetkililerinin Türkiye'den başlayan ve Hollanda'da son bulan davranışlarına inanamıyorum" dedi.

Öte yandan adının açıklanmasını istemeyen firma yetkilileri, bu durumla ilgili Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nun savunma veya bilgi istediği takdirde konunun tüm detayını anlatacağını, Yunanistan Büyükelçiliğinde yaşanan olayla ilgili elçilik yetkililerinden neden vize verilmediği bilgisinin alınabileceğini ifade etti.

HÜRRİYET

Konular Spor Haberleri